In hoog tempo worden de vakantiebungalows in de eerste fase ontwikkeld. Foto: Jaap Ruizeveld
In hoog tempo worden de vakantiebungalows in de eerste fase ontwikkeld. Foto: Jaap Ruizeveld Foto: Jaap Ruizeveld

Extra ontsluiting nodig voor park Duynhille

GOEREE-OVERFLAKKEE – Voor de ingetekende langzaam verkeersroute vanaf de duinen via het recreatiepark Duynhille met aansluiting op de smalle Marijkeweg bij park Duynhille hadden nagenoeg alle bezoekers op de publieke tribune plaatsgenomen.

Door Jaap Ruizeveld

Zij voelen zich bedreigd in hun levensgenot. Nu wilden zij horen wat de stand van zaken was. Wethouder Tollenaar gaf ook bij dit aspect aan dat bezwaren/zienswijzen serieus bekeken worden en er bij de uitwerking/invulling plannen nog informatie komt. Maar de onrust werd daarmee niet weggenomen.

Oorzaak was de mededeling dat voor het verlenen van een vergunning brandveiligheid de exploitant van strandpark Duynhille een tweede ontsluiting moet realiseren. Een opdracht die de brandweer in eerste instantie niet had opgelegd. Pijl (CDA) vroeg zich verwonderd af waar deze verplichting (noodontsluiting) plotseling vandaan kwam. Er is hier eerder niet over gesproken. Juist aan de voorzijde van het strandpark is een verbreding aangelegd. Kan die ontsluiting zo worden ingericht dat alleen in nood hiervan gebruik kan worden gemaakt?

Kanttekeningen

Ook Van der Meer (VVD) en Tuk (ChristenUnie) hadden duidelijke kanttekeningen. VVD wil inzage waarom deze bijstelling nodig is. Het is duidelijk dat het knelt bij omwonenden, gaf hij aan. De ChristenUnie legde daarnaast nadruk op alternatieven, bijvoorbeeld een mogelijkheid via de Koolweg. Onduidelijk bleef vooralsnog hoe de extra ontsluiting wordt ingevuld. Dat is geen gemeentezaak. Het ligt op het bordje van de exploitant van het strandpark Duynhille.