Safira en Esmiralda Alstede voor hun binnenkort te openen restaurant Twins. (Foto Wim van Vossen Fotografie)
Safira en Esmiralda Alstede voor hun binnenkort te openen restaurant Twins. (Foto Wim van Vossen Fotografie) Foto: Wim van Vossen Fotografie

Tweeling Esmiralda en Safira start restaurant Twins aan Grevelingen

OUDDORP - Donderdag 11 februari gaat de droom van Esmiralda en Safira Alstede in vervulling. Het is de dag dat twee ambitieuze zussen wonend in Goedereede, als startende ondernemers, hun eigen restaurant in Ouddorp openen en daarmee op de kaart zetten. Op een unieke locatie bij het begin van de Brouwersdam aan het Grevelingenmeer. Het was voor de tweeling niet moeilijk om een naam te vinden voor hun eldorado: Twins. Daarmee onderstrepend hun gezamenlijke visie en invulling van een bijna gelijke opleiding en ervaring in het horecavak. Toch is er een klein verschil bij de zussen. Terug te voeren naar het moment van geboorte van de tweeling. In datum en op de klok is dat 45 jaar geleden. Toen vastgelegd met een tussenfase van exact 3 minuten.

Door Jaap Ruizeveld

Er wordt nog hard gewerkt aan de algehele metamorfose, verbouwing en restyling, die het horecapand voorheen D'n Dolle Beer aan de Punt-West aan de Brouwersdam in Ouddorp ondergaat. Met een interieur en aankleding die sfeer uitstralen. Een geheel dat past in deze tijd. Uitnodigend. Met nieuwe frisse kleuren. Ruimte biedend aan ongeveer 130 gasten, exclusief het buitenterras, waar het zeker in de zomerperiode ook goed toeven zal zijn. Met een prachtig uitzicht over het altijd imponerende Grevelingenmeer. Natuurlijke grassen aan de oever en een weidse blik die, afhankelijk van de weersomstandigheid, tot Schouwen-Duiveland reikt.

Verliefd op locatie

"Je bent hier elke dag op vakantie. Vier seizoenen lang", vertellen Esmiralda en Safira. Sinds de ondertekening van het contract namen zij op 31 december 2015 als nieuwe eigenaren de exploitatie over van het horecapand dat 18 jaar lang onder de naam D'n Dolle Beer werd gerund door Jan van der Bok en partner Reinhilde van Dam. "Wij waren bij onze bezoeken verliefd geraakt op deze locatie. Uiteindelijk resulteerde dit er in dat wij de stoute schoenen aantrokken om in verkennend overleg met Van der Bok en partner de mogelijkheid af te tasten om het pand over te kunnen nemen". De voormalig eigenaar schuift op dit moment van ons gesprek op de Punt aan. Hij wil best ook zijn informatie kwijt.

Kundig

"Toen de vraag kwam, heb ik aangegeven er best over te willen praten. Het leidde tot een aantal besprekingen en onderhandelingen. Van beide zijden zijn wij in dat overleg goed begeleid", vertelt Van der Bok. "In de uiteindelijke beslissing heeft uiteraard ook mijn verminderde gezondheid een rol gespeeld. Daarnaast merkte ik dat Esmiralda en Safira twee kundige ondernemers waren en dat is belangrijk voor een goede en gezonde exploitatie. En in het onderhandelen waren de dames best vasthoudend", zegt hij breed lachend. "Ik heb samen met Reinhilde in D'n Dolle Beer een geweldige tijd meegemaakt. Wij hadden het fantastisch naar ons zin. Wij hadden het niet willen missen. Al was de startfase voor ons toen best een beetje moeilijk. Want zonder gasten bereik je commercieel immers niets".

Voor ieder wat wils

"Wij zetten ons in om onze gasten straks een warm welkom te bereiden", vertellen Esmiralda en Safira. "Met de Hollandse keuken, pure producten met accenten op lokale- en streekproducten, hoogwaardige service en een sfeervolle ambiance willen wij een restaurant zijn dat een ieder aanspreekt. Voor senioren, gezinnen, individuele bezoekers, passanten en recreanten. Geen doelgroepenvoorziening. Juist voor ieder wat wils. Onze openingstijden zijn gericht op de seizoenen van het jaar. In de zomermaanden fulltime. In het voorjaar (in het tweede deel van de week) vanaf 12.00 uur. In het laagseizoen vanaf 16.00 uur. De keuken sluit om 21.00 uur. Op onze website en in andere media staan de exacte gegevens vermeld."

Herkend

Onder leiding van Esmiralda en Safira en samen met 12 tot 15 medewerkers, wordt restaurant Twins vanaf 11 februari gastvrij gepresenteerd. Reinhilde van Dam blijft - voor de trouwe gasten van de horecagelegenheid op De Punt - een bekend gezicht. Maar die vertrouwde bekendheid geldt overigens in sterke mate zeker voor de zussen op de Kop van Goeree. Immers jarenlang waren zij actief in beachclub De Kous, de Vierwindstreken en o.a. het voormalige pannenkoekrestaurant aan de Hoge Pad. "Iedereen is hartelijk welkom in Twins," herhaalt de tweeling. Het is fijn als men voor een lunch of diner wil reserveren. Dan kan gemakkelijk via een telefoontje of een mailtje. Een gratis groot parkeerterrein op Punt-West (nabij RTM-Museum) is een extra faciliteit. (De Punt 7 in Ouddorp tel.0187- 684575).