Afbeelding
Foto: Jaap Ruizeveld

Cheque voor RTM-Trammuseum

OUDDORP - Zaterdagmiddag verraste de stichting Ronde Tafel 118 Goeree-Overflakkee het bestuur van de stichting RTM-Trammuseum in het complex aan De Punt in Ouddorp met een cheque ter waarde van 1750 euro. Geld dat besteed wordt aan de inrichting van de nieuwe ruimten die aan het trammuseum zijn toegevoegd.

Door Jaap Ruizeveld

Remco de Feiter en Dennis v.d. Gaag (beiden machinist bij de RTM) mochten, in aanwezigheid van bestuurslid/secretaris Sam de Haan, de cheque in ontvangst nemen.

De Ronde Tafel 118 Goeree-Overflakkee organiseert elk jaar een Diner en Blanc voor belangstellenden. De opbrengst van het evenement wordt geschonken aan een Goed Doel op het eiland of in de regio. Vorig jaar was de Ronde Tafel 118 voor een diner te gast in het RTM-trammuseum. Het was een fantastisch gebeuren in het museum bij het rijdend materieel. Als dank voor de gastvrijheid op deze unieke locatie, werd de cheque dit keer dus voor het Trammuseum bestemd. "Gemiddeld nemen tussen de 100 en 150 belangstellenden jaarlijks deel aan het evenement Diner en Blanc van de Ronde Tafel 118 GO", vertelt een woordvoerder. Een eerdere locatie waarvoor al gekozen werd, was een Dok van Maaskant. "Waar dit keer het festijn plaatsvindt, wil de zegsman nog geheim gehouden. Dat moet zolang mogelijk een verrassing blijven. De datum wil hij wel verklappen. Dat is zaterdag 18 juni 2016. Informatie op Facebook.com/Diner-en-Blanc RT118 Goeree-Overflakkee.