Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Esselink Groep zet zich weer in voor huizenbouw in Bangladesh

MIDDELHARNIS – Evenals vorig jaar hoopt ook dit jaar, op zaterdag 16 juli, het team van de Esselink Groep de 2645 meter hoge berg Galibier in de Franse Alpen te gaan bedwingen en daarmee weer de actie Loop/Fiets voor een Huis te steunen. Met de opbrengst van deze actie wordt een bijzonder huizenbouwproject in het overstromingsland Bangladesh mogelijk gemaakt.

Tekst: Hans Villerius/Beeld: Yolanda Visser

De actie Loop/Fiets voor een Huis wordt georganiseerd door Wereldfoundation in samenwerking met Woord en Daad. Doel is het realiseren van stormvaste woningen in het veelvuldig door overstromingen geteisterde Bangladesh. Met behulp van microkrediet kunnen in dit land woningen worden gebouwd voor € 1.500. Hiervan brengt iedere deelnemer aan de actie € 1.000 mee, hetzij uit eigen middelen, hetzij door sponsoring. De ontbrekende € 500 wordt verkregen uit cofinanciering zoals subsidies en investeringen van bedrijven. Elke deelnemer zorgt dus dat door zijn/haar bijdrage minimaal één huis wordt gebouwd.

Eilandelijke support

Toen de actie Loop/Fiets voor een Huis in 2013 voor het eerst gehouden werd, was het meteen een doorslaand succes, dat in de daaropvolgende jaren nóg groter werd. Werd twee jaar geleden nog driehonderdduizend euro bijeen gebracht, goed voor het bouwen van driehonderd huizen, in 2015 was de opbrengst al een kleine zes ton. En het zou natuurlijk prachtig zijn als dat bedrag dit jaar nóg hoger werd.
Aan de deelnemers van het Esselink Team zal het niet liggen. Die gaan voor topsport. Dat doen ze in hun werk, dat doen ze ook wanneer ze de Galibier bedwingen, maar zeker doen ze dat ook in het bijeenbrengen van sponsorgelden. Ze gaan niet voor 'slechts' duizend euro per deelnemer, maar voor flink wat meer.
Daarom zouden de sportievelingen van het Esselink team het geweldig vinden als ze net als vorig jaar uit de eilandelijke samenleving weer heel wat support mogen ondervinden. Allereerst doordat zo veel mogelijk mensen de gelederen van het Esselink team versterken en meegaan naar Frankrijk om zelf ook mee te doen aan de actie, hetzij fietsend, hetzij lopend. "Deelnemers zijn hartelijk welkom!" laat het team weten. Wie interesse heeft, kan voor meer informatie contact opnemen met Teus van Dieren te Middelharnis, tel. 06 51159323, e-mail tcvandieren@esselinkbeheer.nl.
Maar ook in de vorm van financiële bijdragen is support welkom. Wie op deze manier mee wil helpen kan een sponsorbedrag storten op IBAN NL36RABO0301290040 ten name van Esselink/Fiets voor een Huis.
"Sportiviteit combineren met dit prachtige doel heeft echt meerwaarde", hebben de teamleden vorig jaar zelf ondervonden. "We zien uit naar de volgende keer, op 16 juli a.s., met hopelijk nog veel meer deelnemers en dus ook nóg meer huizen voor Bangladesh!"

Zie voor meer informatie www.woordendaad.nl/fietsvooreenhuis of www.facebook.com/fietsvooreenhuis.