Afbeelding
Foto: pr

Duitse kunstenaar vraagt met fotoproject aandacht voor plastic afval

OUDDORP – Vanaf afgelopen zaterdag 23 januari is het project van kunstenaar Stephan Horch te bezichtigen bij Inspiratiecentrum Grevelingen op de Brouwersdam. De expositie is in het weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur en gratis te bezoeken.

Stephan is fotograaf, installatiekunstenaar en amateur kanovaarder. Hij zet zich met zijn project Clean River Project in om het plastic afval uit zeeën, rivieren en meren te vissen. Dit groeiende afval is een wereldwijd en actueel probleem. De hoeveelheid plastic afval is de laatste tientallen zo sterk toegenomen, dat er drijvende vuilnisbelten zijn gevormd. Per jaar komt daar wereldwijd nog eens 4,7 miljoen ton aan plastic afval bij. Stephan probeert met zijn werk mensen bewust te maken van dit wereldwijde probleem. Zo verzamelt hij afval, maakt zijn vondsten visueel en presenteert zijn werk. Vanaf zaterdag 23 januari is de fotoreportage van Stephan te zien bij Inspiratiecentrum Grevelingen.

Naast de expositieruimte heeft Inspiratiecentrum Grevelingen ook een uitkijktoren en koffie- en lunchroom. Bij de ontdekattractie op de Brouwersdam kunnen bezoekers de omgeving beleven, ontdekken en proeven. De expositieruimte biedt ook plek voor wisselende tentoonstellingen met uiteenlopende onderwerpen. Op dit moment is naast het werk van Stephan Horch ook de tentoonstelling 'Fishing for Litter' te zien. Zie de website www.icgrevelingen.nl voor actuele openingstijden.