INGEZONDEN:

Een kleine vergissing……..

In een persbericht lees ik dat er 20-1-16 een voorlichtingsbijeenkomst is voor de ontwikkeling van het leegstaande gemeentekantoor in Oude-Tonge.
Heel juist dat er via de projectontwikkelaar getracht wordt om hieraan een goede bestemming te geven.
Jammer is wel dat een groep uit Oostflakkee bezig is geweest met een zelfde realisatie idee maar dan wel met gebruikers van het hele pand en verwonderlijk is nu dat er kennelijk toch weer een ontwikkelaar tussen moet zitten om iets van de grond te krijgen. De door mij genoemde groep kreeg bij het gemeentebestuur geen poot aan de grond en ook in die ontwikkeling waren starters wonen in appartementen opgenomen. Kennelijk is een ontwikkelaar zaligmakend in onze gemeente.

Maar wat is veel erger. Dat is dat het historisch besef ontbreekt.
We weten met elkaar dat het raadhuis in Ooltgensplaat het predicaat het Oude Raadhuis heeft. Dit monument verdient veel aandacht, maar laten we dan niet een gebouw wat in zeventiger jaren is gerealiseerd na een verbouwing de titel 't Oude Raedthuys mee geven.

Het zal toch niet zo zijn door dit nieuw te realiseren gebouw zo te noemen de aandacht verslapt van het monumentale pand in Ooltgensplaat.

Juist dit pand verdient veel aandacht, want de verkommering kan niet alleen door een particulier worden tegengaan. De hoeder van ons erfgoed is hier zeker verantwoordelijk voor.

Gerrit Poortvliet oud voorzitter stichting Boog.
g.poortvliet@upcmail.nl