Afbeelding
Foto: PR

INGEZONDEN:

Haag in brand

Wij zijn een stel die hier in 2007 zijn komen wonen met veel plezier.
Alleen oud en nieuw was voor ons even schrikken,
Veel branden en veel ME aanwezig.

Wij wonen op de stationsweg 10 en hebben een hele grote mooie groene haag.
Omdat er in 2007 zoveel branden waren hebben we tegen elkaar gezegd dat we met oud en nieuw nooit weg zouden gaan, want de volgende keer kan het onze haag zijn.

Dit jaar zeiden we tegen elkaar zullen we dit jaar toch een keer oud en nieuw ergens anders gaan vieren. Mijn vrouw zei nog tegen mij, dat we elk jaar wel moeten optreden als politie-agenten als ze weer met vuur bezig waren.
Ik heb nog bij de buren geïnformeerd of die thuis waren, maar de meeste buren waren ook weg. Toch hebben we de gok (bizar dat je zo moet denken) genomen om ergens anders oud en nieuw te gaan vieren.
'Foute Gok' was het.
Zie hier op de foto het resultaat.

Er zijn videobeelden van dat op het moment dat de haag in de brand vloog er op dat moment de brandweer net voorbij kwam en dus direct geblust kon worden.

Het ergste van dit verhaal is, dat als de wind verkeerd had gestaan ons huis had kunnen afbranden. Het is namelijk een oud huis, dus veel hout.
Maar het allerergste zou zijn geweest dat er namelijk ook nog twee poezen in de woning waren die dus namelijk levend verbrand hadden kunnen worden.

Deze heg was ook een broedplaats voor merels. Elk jaar minimaal 4 nesten.

Ik hoop dat er iemand is die informatie kan geven over de persoon die dit gedaan heeft.
Er was een persoon bij met een lichte jas of trui die tegenover ons (restaurant 'Pannetjes') twee stoelen gepakt heeft en deze zijn voor de haag in brand gestoken en tevens mijn haag.

Ik hoop dat er iemand is die informatie over de persoon die mijn haag in de brand gestoken heeft, en dan contact wil nemen met de politie.
En iedereen die hier niet mee te maken heeft de beste wensen.
Iedereen die hier wel mee te maken heeft hoop ik dat, als ze een tegenslag hebben, dat ze dan aan ons willen denken.

JOHN DORTLAND
OUDDORP
j.dortland@planet.nl