Voor de laatste keer werden de eigen jubilarissen gehuldigd. V.l.n.r. Rinus Oomens 50 jaar lid,  Eddy Leunis m/s Anne Marie  25 jaar lid  en Leen Keijzer m/s Damina-K  40 jaar lid.
Voor de laatste keer werden de eigen jubilarissen gehuldigd. V.l.n.r. Rinus Oomens 50 jaar lid, Eddy Leunis m/s Anne Marie 25 jaar lid en Leen Keijzer m/s Damina-K 40 jaar lid. Foto:

Schuttevaer G-O fuseert

GOEREE-OVERFLAKKEE - 'Het is nu de tijd om de bakens te verzetten.' Piet Deurwaarder uit Oude-Tonge was al jaren voorstander van een fusie maar nu is de tijd er rijp voor en staan alle neuzen dezelfde kant op. Op maandag 28 december kwamen ze bij elkaar in Tholen. De afdeling Goeree-Overflakkee wordt opgeheven.

Foto en tekst: Schrijfbedrijfeversvanderwaart.nl

Door de vergrijzing en de noodzaak van een sterke regioafdeling wordt de fusie gezien als een natuurlijke proces dat door de leden wordt ondersteund. De afdeling is onderdeel van de Koninklijke BLN Schuttevaer die vorig jaar is ontstaan na een samengaan met Binnenvaart Logistiek Nederland.

Na de goedkeuring voor de regiofusie van de leden van de drie afdelingen, die elk apart hun jaarvergadering begonnen, kwam iedereen samen in de grote zaal van De Thoolse Brug. Voor de afdeling Goeree-Overflakkee was het de 119e vergadering en tevens de laatste. En de eerste keer dat er niet op het eiland Goeree-Overflakkee vergaderd werd. Maar ze waren er naar toe gegroeid. Voorzitter Jaap Boogaard en secretaris Leen Bouwens van Goeree-Overflakkee gaan over naar het nieuwe bestuur regio Zeeuwse Delta, dat voorlopig uit 21 man bestaat. Zij blijven nog een jaar aan om de fusie af te ronden.