Afbeelding
Foto:

Autoschade, wat nu?

Het is ontzettend vervelend als er schade ontstaat aan uw auto. Maar het kan de beste overkomen. Het gezegde is niet voor niets dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Bij een ongeluk(je) is veiligheid het allerbelangrijkste. Breng u zelf en de andere betrokkenen zo snel mogelijk in veiligheid. Samen met de andere betrokkenen van het ongeluk moet het Europees Schadeformulier worden ingevuld. Neem bij twijfel over de schuldvraag contact op met de politie. Meld de schade altijd binnen 24 uur bij uw verzekerings-, of leasemaatschappij.

Zoek een vertrouwd adres om uw auto te laten repareren. Er zijn verschillende keurmerken voor schadeherstelbedrijven, bedrijven die deze keurmerken dragen voldoen aan de eisen. Schades zijn er in allerlei soorten en maten. Van een kapotte ruit tot een grote deuk en van een krasje tot schade door vandalisme. Neem in ieder geval bij elke schade contact op met uw verzekeraar. Dan weet u vooraf altijd precies waar u aan toe bent.

Een erkend schadehersteller kan schade onzichtbaar maken. Na een reparatie is de auto weer als nieuw en kunt u weer lekker de weg op!

<Kader> Maak foto's!
Maak direct na het ongeval foto's van de situatie en de schade met uw mobiele telefoon. Dat is handig om gedoe achteraf te voorkomen over de schuldvraag.