Afbeelding
Foto:

Maak de caravan zomerklaar

Deze maand openen de meeste campings hun deuren voor het nieuwe seizoen. Als de caravan in de winterstalling heeft gestaan, is het tijd om 'm weer klaar te maken voor de zomer. Een paar tips om het kampeerseizoen goed te beginnen.

1. Check de technische zaken
Na maandenlang stil te hebben gestaan, is de kans groot dat de banden niet meer de juiste spanning hebben. Check dus de bandenspanning en controleer gelijk of er geen scheurtjes in de banden zitten. Kijk ook of de verlichting en de oplooprem naar behoren werkt. En kijk onder de caravan of de schokdempers niet zijn aangetast door roest.

2. Voorjaarsschoonmaak
Na de stalling is de caravan wel toe aan een stevige wasbeurt. Spoel de caravan eerst schoon met water. Daarna kan de shampoo met een spons op de caravan worden gewreven. Werk altijd van boven naar beneden, als de caravan erg vies is kan er een hogedrukspuit worden gebruikt. Wees daarmee wel voorzichtig, want een te harde straal kan schade veroorzaken.

3. Fris interieur
Een interieur van een caravan schoonmaken is niet veel anders dan schoonmaakwerkzaamheden in huis. Gewoon flink aan de slag met een stofzuiger, sopje en een stofdoek. Een verschil is wel dat veel caravankussens zijn voorzien van een beschermende laag, die kunnen dus gewoon met lauw water worden schoongemaakt.