Afbeelding
Foto:

Magnifiek

Rijden met de Renault Mégane

Groter, dynamischer en verleidelijker. Kwalificaties die Renault parachuteert op de nieuwe Mégane. Verleiden doet hij zeker. Niet alleen met zijn uiterlijk, vooral ook met de afwerking en het rijgedrag.

De nieuwe Mégane heeft een fris, expressief uiterlijk. De Nederlandse designchef Laurens van den Acker heeft het model duidelijk meer zelfvertrouwen gegeven. Hij is ook wat ruimer. De afwerking van het interieur is van goede kwaliteit. Je voelt aan alles dat de Fransen op dit vlak flinke stappen willen maken.

R-Link
Het is niet meer weg te denken uit nieuwe auto's: connectiviteit. Renault past in veel modellen zijn R-Link systeem toe, met een verticaal beeldscherm dat als een soort tablet in de middenconsole is geplaatst. Dat stijlvolle beeldscherm past uitstekend in het verzorgde interieur.

Mooie techniek
Renault heeft ook flink geïnvesteerd in de bodemplaat en het onderstel om met rijgedrag en wegligging goed voor de dag te komen. De nieuwe Mégane is in zekere zin schatplichtig aan zijn grotere broers, de Talisman en de Espace, waar we mooie technische toepassingen als 4Control vierwielbesturing (GT-versies) en Met Multi-Sense vinden. Met dat laatste kun je het rijgedrag zelf nog inkleuren. Comfortabel of juist heel sportief.

De nieuwe Mégane is uitsluitend leverbaar met turbomotoren, waarvan enkele met een automaat. De verschillende krachtbronnen blijken prima op hun taak berekend. Het model heeft alles in huis om een absolute bestseller te worden in het drukke C-segment.