Afbeelding
Foto:

Precies op tijd voor de lente

Genieten met z'n tweeën, de wind door je haren en geen parkeerplaats is te klein – de nieuwe Smart Cabrio biedt talloze voordelen. Bovendien maakt de hippe tweezitter een verrassend volwassen indruk.

De huidige Smart kennen we sinds eind 2014. Voor de ontwikkeling van het stadsautootje werkte het merk samen met Renault. Mede dankzij de lagere ontwikkelingskosten was Smart in staat om aanzienlijke verbeteringen door te voeren, zonder dat de auto te duur zou worden. En dat merk je, want de Smart is opvallend comfortabel en stabiel voor een auto met zo'n korte wielbasis.

Opvouwbaar dakje
Het rijden wordt nóg leuker in de nieuwe Smart Cabrio, die nu aan het aanbod is toegevoegd. Het canvas dakje vouwt zich in 12 seconden achter de B-stijl op. Dat gaat elektrisch en is bij iedere snelheid mogelijk, zelfs op topsnelheid! Ook leuk: het dak is ook op afstand met de sleutel te openen en sluiten. En omdat het dak zich buiten de auto opvouwt, gaat er niets van de bagageruimte verloren.

Standaard automaat
De kleurrijke en hippe Smart Cabrio is leverbaar met keuze uit twee driecilinder benzinemotoren. Ze leveren 52 kW (71 pk) en 66 kW (90 pk) vermogen en zijn in beide gevallen standaard voorzien van een automatische transmissie. De versie met handgeschakelde versnellingsbak komt later. De prijzen beginnen bij 16.995 euro.

Afbeelding