Afbeelding
Foto:

Tuintips voor februari

Echt voorjaar is het nog niet. Maar de dagen worden langzamerhand alweer iets langer. Het grote werk moet nog even wachten, maar er zijn een aantal klussen die deze tijd van het jaar kunnen worden gedaan. Zo is het een ideale tijd om fruitbomen te snoeien. Ook het snoeien van heesters en struiken kan nog net. Nu goed snoeien zorgt deze zomer voor een mooi resultaat.

Voor vissen is het belangrijk dat de vijver niet helemaal dichtvriest. Zorg dus, ook in het voorjaar, voor voldoende stroming. Een bellenblazer is de makkelijkste manier om te zorgen voor een wak in het ijs. Op warme dagen kunnen kale plekken in het gazon worden ingezaaid. Als er na een regenbui water op het gras blijft staan is het slim om op deze plekken even met een riek in de grond te prikken.

Het is nog te vroeg voor de echte voorjaarsbloeiers, maar winterbloeiers zoals primula's en violen stelen deze tijd van het jaar de show. Zet ze in een pot om de tuin alvast wat kleur te geven. Deze winterbloeiers kunnen trouwens best wat kou verdragen.