Afbeelding
Foto: Jan Baks

De Vliegende brigade

Sinds september 2015 heeft de NLGO er een extra werkgroep bij voor het terreinbeheer, "de Vliegende brigade". Deze zelfstandige werkgroep opereert onder de vlag van de vereniging en werkt op twee maandagen in de maand aan de natuurelementen op het eiland.

De werkgroep is tot stand gekomen in samenwerking met De Groene Motor. Dit is een provinciaal programma dat vrijwilligerswerk in de leefomgeving stimuleert en ondersteunt. De Groene Motor faciliteert diverse (regionale) netwerken, ondersteunt nieuwe initiatieven en coördineert de verzekering van vrijwilligers. Verder organiseert De Groene Motor een reeks met praktische cursussen, speciaal voor vrijwilligers.

Met subsidie van De Groene Motor is er door de vereniging nieuw gereedschap aangeschaft, motorzagen, bosmaaiers, harken ect. en een materiaalwagen hiervoor. De uitdrukkelijke voorwaarde voor de subsidie was; een nieuwe werkgroep en inzetbaar voor de natuur op het eiland met een goed werkplan. In de laatste maanden van 2015 is er steeds enthousiast gewerkt op de Kleistee te Ouddorp van het Zuid-Hollands Landschap. In 2016 zal er ook bij andere instanties worden gewerkt. De werkgroep bestaat nu uit ongeveer 10 personen.

<kader: Vrijwilligers gezocht

Met dit nieuwe materiaal kan de vereniging weer jaren vooruit, maar zonder vrijwilligers blijft het materiaal in de kar! Zin om ook met deze werkgroep in de natuur te werken? Dan kan men zich aanmelden bij de vereniging, info@nlgo.nl. Meer informatie over de Vliegende Brigade is te verkrijgen bij Cees Appel, 06-51010013.

Naast de nieuwe maandaggroep blijft de terreinwerkgroep ook gewoon actief, die groep gaat iedere laatste zaterdag van de maand aan de slag.

Tekst: Kees van t Zelfde, foto's: Jan Baks

Afbeelding
Afbeelding