Fons Kern gaat voor perfectie

Op de foto's van Fons Kern zie je pas echt goed hoe mooi Middelharnis en Sommelsdijk eigenlijk zijn. Met een speciale groothoeklens legt hij bijzondere panden vast. Voor de fotoserie heeft hij onder andere Café de Kok, het streekmuseum en de kleine huisjes langs de haven vastgelegd. En ook De Parel van de Delta, het hotel dat ondertussen tegen de vlakte is gegaan. De foto's zijn monumenten die de tijd stilzetten.

Fons wil geen goede foto's, maar perfecte foto's. Daarom bewerkt hij al zijn afbeeldingen in Photoshop. Soms is hij in vijf minuten klaar, in andere gevallen is hij een hele dag bezig om het beeld te creëren dat hij voor ogen heeft. Vervolgens drukt hij de foto's zelf af en spant hij ze op een frame. Het hele proces heeft hij in eigen hand. Achter de toonbank in zijn juwelierszaak hangen verschillende foto's van zijn hand. "Er zijn veel klanten die er een gesprekje over aanknopen."

De Slikken van Flakkee is zijn favoriete fotolocatie op het eiland. Vooral in september als het zeekraal rood kleurt. Hij let daarbij op de vormen in de foto, zoals bijvoorbeeld een mooi lijnenspel van schelpen. Op het strand heeft hij bijzondere foto's gemaakt van het opspuiten. "Dan gebeurt er wat."

Fons Kern fotografeert al dik veertig jaar. "Bijna elke avond zit ik achter mijn pc om foto's te bewerken." Hij adviseert beginnende fotografen om hun werk te laten zien aan anderen. "Door je foto's aan anderen te laten zien kan je wijzer worden. Maar dan moet je wel tegen kritiek kunnen…" Zelf is hij onder andere lid van de fotoclub in Herkingen. Binnen de fotoclub bespreken de leden de foto's die ze hebben gemaakt.

In mei gaat Fons naar IJsland. Het belangrijkste doel van de tocht is mooie foto's maken. Tijdens zijn eerdere reizen naar het eiland heeft hij adembenemende foto's gemaakt. "Als je daar loopt, lijkt het alsof je op het dak van de wereld bent…"

Meer weten of een afdruk kopen voor aan de muur? Stap de winkel binnen van Kern Juweliers en vraag of je een fotoalbum mag bekijken. Of kijk op de Facebookpagina van 'Fons Kern'.