Afbeelding
Foto: Anne-Marie Vermaat

Zelf aan de slag!

Bijzondere foto's maken op Flakkee is een mooie uitdaging, niet alleen voor een beginnende hobbyfotograaf, maar ook voor experts. Landschappen, portretten, vogels, dorpsgezichten of onderwaterfotografie. Het eiland biedt tal van mogelijkheden voor opvallende kiekjes. Een handvol tips om zelf aan de slag te gaan.

1. Zoek het dichtbij huis
Door jezelf beperkingen op te leggen word je gedwongen om nog beter te gaan kijken. Een leuke uitdaging is bijvoorbeeld om tien bijzondere foto's te maken in je eigen straat. Speur naar een bijzonder naambordje, een uniek vogeltje of zeldzame plant. Of maak een foto van de postbode die met volle tassen door de straat komt fietsen, of de buurman die vol overgave zijn auto staat te wassen.

2. Ga vroeg uit de veren (of laat naar bed)
De zonsopkomst en zonsondergang zorgen voor bijzonder licht op het eiland. Een uitgelezen kans om mooie landschapsfoto's te maken. Ook het half uurtje voor en na het tevoorschijn komen of verdwijnen van de zon zijn heel geschikt voor het maken van opvallende foto's. Het voordeel van het voorjaar is dat je niet extreem vroeg uit de veren hoeft voor de zonsopkomst.

3. Kies een bijzonder onderwerp
Een foto van de zon die in de zee zakt blijft prachtig, maar blinkt niet uit qua originaliteit. Zet op het strand bijvoorbeeld eens vliegerende mensen op de foto. Stop je camera in een waterdichte behuizing en stap de sloot in, of maak een serie foto's van mensen die tegen de wind in fietsen. Met een creatieve invalshoek verras je jezelf en de kijker...

4. Laat je inspireren
Met dank aan internet is inspiratie nooit meer dan een paar muisklikken van je verwijderd. Op Instagram, blogs, fora en Facebook staan duizenden bijzondere foto's. Op Facebook is bijvoorbeeld de groep 'Foto's van Goeree-Overflakkee' te vinden, daar worden bijzondere foto's gedeeld. Allemaal gemaakt op het eiland.

5. Laat je foto's zien
Complimenten van mensen zijn een stimulans om door te blijven gaan met het maken van foto's. Laat je foto's daarom zien. Misschien nog wel het leukste is om ze af te laten drukken en aan de muur te hangen, of er een mooi album mee te maken. Zet de foto's op je Facebookpagina of deel ze op een fotoforum, zoals Zoom.nl. Een stapje verder is het bezoeken van een fotoclub, zoals de Rarekiek of de fotoclub in Herkingen.

Afbeelding
Afbeelding