Geen mobieltjes aan tafel!

December is een goed moment voor bezinning. Soms heb ik het gevoel dat de tijd ons inhaalt, vroeger duurde alles langer. Het lijkt wel of er vroeger gewoon meer tijd was. Logisch, want we worden tegenwoordig geleefd door social media en internet. Nieuwe technieken slokken onze kostbare vrije tijd op. Dat zie ik ook terug bij Werelds aan het Strand. Zo zat er pas een stel aan een tafeltje, allebei waren ze druk bezig met hun mobieltje. Ze zeiden geen woord tegen elkaar.

"Gezellig zo met z'n tweetjes een hapje eten!" merkte ik op. Toen de boodschap doordrong legde ze allebei hun telefoon opzij. Ik maak het dan graag een beetje spannend door af te spreken dat wie als eerste z'n mobieltje aanraakt de rekening moet betalen. Dan zie je de humor weer terugkomen aan tafel. Het blijkt dan wel weer dat het ontzettend belangrijk is om met elkaar te blijven communiceren. En dan niet alleen op social media…

Wij zijn bij Werelds aan het Strand de balans aan het opmaken, zeven maanden na de opening. Even wat opvallende cijfers: na twaalf weken stond de teller al op 25.000 bezoekers. Er zijn ongeveer 5500 flessen rosé door heen gegaan en bijna 55.000 koppen koffie gedronken. Niet alleen standaardkoffie natuurlijk, maar ook cappuccino, koffie verkeerd en latte Machiato. En dan hebben we het nog niet over alle carpaccio's, club sandwiches, tosti's en bittergarnituren die we hebben geserveerd. Kortom wij zijn trots en blij! We zijn nu alweer druk bezig met het nieuwe seizoen in 2016. Alle ervaringen van 2015 nemen we mee om het nog beter te doen.

Wellicht ben ik de eerste, maar alvast een spetterende jaarwisseling en een Werelds 2016!