Afbeelding
Foto:

Wijn kiezen moeilijk? Bij Jumbo Sperling niet

Jumbo Sperling is een specialist als het om wijn gaat. "Wij willen consumenten goede wijn laten drinken", zegt Coen Sperling. "Een wijn die past bij je budget. Wij adviseren graag." Bovendien heeft Jumbo Sperling fraaie wijnaanbiedingen voor de kerstdagen.

Adviseren doet de Ouddorpse supermarkt op verschillende manieren. Elke wijn is voorzien van een kaartje met informatie: waar komt het product vandaan, welke druif is gebruikt, bij welke maaltijd komt deze wijn goed tot zijn recht... Ook is duidelijk gemaakt welke wijnen door kenners zijn gekozen. Een keus maken uit het grote wijnassortiment kan bij Jumbo Sperling ook via een beeldscherm, dat op basis van persoonlijke wensen een wijnadvies geeft. Een derde mogelijkheid om de keuze te vergemakkelijken: advies vragen aan Coen Sperling.

Jumbo Sperling heeft met het oog op de kerstdagen een interessante wijnactie, die het mogelijk maakt om in één keer goed in te kopen voor de feestdagen. De actie bevat vijf verschillende wijnen, waarvan er drie kunnen worden uitgekozen voor 15 euro. Het zijn twee droge witte wijnen en drie rode wijnen. "Ze hebben alle vijf hun specifieke kwaliteiten om bij bepaalde gerechten te worden gedronken. De ene wijn kun je bijvoorbeeld goed drinken bij een voorgerecht, de andere, die wat kruidiger is, bij wildgerechten of stoofpotjes."

Mooi aanbieding, maar wie nog een trapje hoger wil kan ook heel goed slagen bij Jumbo Sperling. Zo is er van de witte wijnen ook een Pouilly Fumé en een Chablis verkrijgbaar, en van de rode wijnen een houtgerijpte Faustino Gran Reserva Rioja.

Het assortiment bevat voorts mooie portwijnen en dessertwijnen, naast een interessant aanbod van bubbelwijnen. Bij bubbelwijnen denk je in de eerste plaats aan Oud en Nieuw, maar ze worden ook veel gedronken tijdens de kerstdagen. Voorafgaand aan het diner, bijvoorbeeld, met een lekker toastje erbij.

Champagne is natuurlijk de bekendste bubbelwijn. Dit twee keer gegiste product komt uit de Champagnestreek. Maar er zijn ook tal van bubbelwijnen uit heel andere streken, die niet onder hoeven te doen voor champagne en in sommige gevallen zelfs beter zijn. Jumbo Sperling heeft een mooie aanbieding: een bubbelwijn die in de Bourgogne is gemaakt van druiven uit het zuiden van Frankrijk. Druiven dus die meer zon hebben gehad en daarom fruitiger van smaak zijn. Deze Marsigny kost nu 6,99 euro (normaal drie euro duurder).

Afbeelding
Afbeelding