Afbeelding
Foto:

Sleeën, schaatsen en langlaufen

Als er sneeuwvlokken vallen willen kinderen naar buiten. De sneeuw in. Niet alleen kinderen trouwens, ook veel volwassenen vinden het stiekem maar wat leuk om sneeuwballen te gooien of om een mooie sneeuwpop te maken. Dezelfde 'winterkoorts' zorgt er ook voor dat de schaatsen al van zolder worden gehaald op het moment dat het nog maar een klein beetje heeft gevroren.

In januari 2013 kon er worden gelanglauft op de golfbaan bij Melissant. De heuvelachtige baan vormde het decor voor de activiteit waarvoor je normaal naar het buitenland moet reizen. Voor het eerst konden sportievelingen gewoon op Goeree-Overflakkee op de lange latten door het witte landschap.

De 'berg' bij Middelharnis, de duinen bij Ouddorp of een verlaten landweg. Het eiland vormt een prima decor om er met de slee op uit te trekken. Natuurlijk is sleeën vooral een kinderactiviteit, maar er zijn maar weinig papa's en mama's die de verleiding kunnen weerstaan om zelf een keertje op de slee te stappen.

Schaatsliefhebbers wachten al sinds 1997 op een nieuwe editie van de Elfstedentocht. Zo lang is het geleden dat er echt een lange, strenge vorstperiode is geweest in Nederland. Natuurlijk kan er iedere winter worden geschaatst op een overdekte schaatsbaan, maar voor de echte schaatser gaat er niets boven natuurijs. Een lange tocht tijdens een zonnige, koude winterdag is het summum voor schaatsfanaten. Nu maar hopen dat het flink gaat vriezen.

Er valt al met al op het eiland veel te genieten als koning winter zijn intrede doet. Nu maar hopen dat hij het dit jaar niet af laat weten...