Afbeelding
Foto:

Terug naar de top

Rij-impressie Opel Astra

Opel vergelijkt de nieuwe Astra met een hazewindhond: slank, sportief, efficiënt en krachtig. Het zijn stuk voor stuk mooie beloftes voor een auto. En Opel maakt ze waar.

De nieuwe Opel Astra is helemaal afgetraind. Hij is aanzienlijk lichter dan zijn voorganger. De buitenzijde oogt strak. In het interieur worden inzittenden getrakteerd op een fraaie mix van aluminium details en glanzende zwarte panelen. Samen met de grote touchscreen centraal op het dashboard maakt de Astra een kwalitatief goede indruk. En met een simpele druk op de knop leggen we contact met de omvangrijke OnStar-servicedienst, waarmee Opel voorop loopt.

1.0 Turbo
Opel levert de nieuwe Astra met verschillende benzine- en dieselmotoren. Vooral interessant is de versie met de 1,0-liter driecilinder turbobenzinemotor. Het 105 pk sterke blokje loopt wonderbaarlijk stil en soepel. En hij is krachtig zat. De balans tussen prestaties en efficiency is uitstekend. Geen moment verlangen we naar meer power. De motor hoeft er niet hard voor te werken – met lage toerentallen draait hij al lekker soepel.

Verrassingen
De Astra is een auto vol verrassingen. Het design oogt sportiever dan ooit, de binnenruimte is onverwacht groot (ook achterin) en hij biedt veel vernuftige extra's. Denk aan een Wi-Fi verbinding, massagestoelen, adaptieve led-koplampen en volledige smartphone-integratie. De Astra kan ook automatisch parkeren en automatisch remmen om een botsing te voorkomen. De concurrentie is moordend in het segment van de Opel Astra, maar hij bezit alle eigenschappen om hoge ogen te gooien.