Afbeelding
Foto:

Tweede jeugd

Toyota Prius+ in nieuw jasje

Toyota haalt de vernieuwde Prius+ naar Nederland. De hybride-MPV (voorheen Prius Wagon) is voorzien van een nieuw design, een opgewaardeerd interieur en een super efficiënte aandrijflijn. En het is de enige zevenzits benzineversie met 20% bijtelling.

Het nieuw ontworpen front geeft de Toyota Prius+ een zelfverzekerde look. De grille, koplampen en led-dagrijverlichting zijn compleet anders. Dat geldt ook voor de led-achterlichten met een herkenbare signatuur. Onveranderd zijn de lage tipdrempel en de goede toegankelijkheid van de bagageruimte. De inhoud bedraagt 200 liter of 505 liter met de derde zitrij neergeklapt.

Upgrade
Het interieur is voorzien van nieuwe materialen, verchroomde accenten en een andere lay-out voor het instrumentarium. Ook nieuw is het multimediasysteem Toyota Touch 2. Het scherm oogt als een tablet en het menu laat zich intuïtiever bedienen. Natuurlijk integreert Toyota Touch 2 naadloos met de nieuwste smartphones. Verder is de Prius+ leverbaar met Intelligent Park Assist waarmee de auto zichzelf inparkeert.

Stil en schoon
De aandrijftechniek is afkomstig van de reguliere Prius die bekend staat als grondlegger van het hybridesegment. De optimale samenwerking van een 1,8-liter benzinemotor en een elektromotor resulteert in een vermogen van 100 kW (136 pk) en een CO2-uitstoot van 95 g/km. Vooral in stadsverkeer produceert de Prius+ aanzienlijk minder uitstoot dan een vergelijkbare MPV zonder hybridemotor.