Afbeelding
Foto:

Klaar voor de winter

Het is belangrijk om de auto klaar te maken voor de winter. Over Flakkee vroeg aan Jan en Marjan Wisse van Auto Wisse waar je op moet letten.

"Allereerst is het van belang om te zorgen voor banden met voldoende profiel. Zeker voor mensen die veel onderweg zijn is het verstandig om winterbanden aan te schaffen. Winterbanden zorgen voor meer grip. Niet alleen bij sneeuw, maar ook bij temperaturen onder de zeven graden en hevige regenval. Wacht niet met het aanschaffen van winterbanden tot het gaat vriezen, want dan loop je het risico dat de juiste winterbanden niet meer op voorraad zijn." Auto Wisse geeft graag advies over de juiste winterbanden en kan de gewenste banden leveren en monteren. Het is ook mogelijk om de zomer- of winterbanden op te laten slaan.

Een ander aandachtspunt is de verlichting. "Controleer of alle verlichting goed werkt, dat is zeker in de winter erg belangrijk. Zeker weten dat de auto klaar is voor de winter? Dan is een winterbeurt een goed idee. "Tijdens een winterbeurt kijken we niet alleen naar de banden en de verlichting, maar ook naar zaken als de accu, motorolie en koelvloeistof. In totaal controleren we de auto op dertig punten." In deze periode is er een pepernotenslofactie bij Auto Wisse. Iedereen die een afspraak maakt ontvangt zo'n lekkernij.