Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

Wereldkampioenschap op het strand!

Zaterdag 14 november om 11.30 uur klinkt het startschot voor de Wereldkampioenschappen Beachrace op de Brouwersdam. Honderden deelnemers sprinten dan over het strand, op weg naar de finish en jagend naar de roem en de wereldtitel. Het is het eerste WK ooit voor beachracers. Een sport waarbij fanatiekelingen op een speciale fiets zo hard mogelijk over het strand fietsen.

Het evenement is niet alleen spannend voor de deelnemers, maar ook spectaculair voor toeschouwers. Zeker de start is mooi om te zien. De 750 deelnemers staan allemaal naast allemaal elkaar en verdringen zich na de start om in de kopgroep terecht te komen. Het startpunt van de Beachrace is bij Strandpaviljoen Brouw. De route gaat richting Paal 10, daar rijden de renners een gedeelte door de duinen en vervolgens weer over het strand terug naar de Brouwersdam. De renners rijden het parcours twee keer achter elkaar, in totaal is dat 46 kilometer. Om 14.00 uur is de prijsuitreiking in Brouw.

Ook sportievelingen die geen zin hebben om op de fiets te stappen komen aan hun trekken. Op het strand kan er die dag met een blokart of kitebuggy worden gereden. Kijk voor meer informatie op www.wcbeachrace.com.

Kader: Kinderen kunnen gratis meedoen

Om 10.30 uur start de Kids Strandrace. Er zal op het strand een parcours gemaakt worden waarin de verschillende leeftijdscategorieën de kinderen met elkaar de strijd aan zullen gaan. Door middel van het contactformulier op de website kan er worden aangemeld voor de Kids Strandrace. Dit is gratis!

Afbeelding
Afbeelding