Afbeelding
Foto:

Cum Laude!

De vernieuwde Seat Alhambra

Wie op zoek is naar een full-size MPV, kan niet om de Seat Alhambra heen. Het Spaanse merk heeft alle troeven in handen nu de royale zevenzitter op allerlei punten is vernieuwd en de prijzen fors zijn aangescherpt.

Ondanks het feit dat de Seat Alhambra al sinds 2010 meegaat, komt hij nog alleraardigst voor de dag. Alleen een gewijzigde grille en nieuwe (led)verlichting zijn dan ook voldoende om de MPV voor de komende jaren een dosis zelfvertrouwen mee te geven.

Zeeën ruimte
Onveranderd maar nog altijd indrukwekkend is de ruimte in het interieur. De Alhambra komt standaard met zeven zitplaatsen, waarvan de achterste twee in de laadvloer verdwijnen. De middelste drie zijn separaat over een enorme lengte verschuifbaar.

Zelfs met zeven inzittenden is er nog 267 liter bagageruimte voorhanden. Dagje klussen? Gooi 'alles plat' en er kan maar liefst 2.430 liter bagage mee. Ook het comfort is helemaal top. Behalve aircobediening en ventilatieroostersvoor passagiers achterin, is het ook aangenaam stil aan boord. De stoelen zijn prettig voor de langere afstanden en de achteras is heel vergevingsgezind.

Verstandige keuze
De Seat Alhambra biedt waanzinnig veel ruimte en mogelijkheden, zonder het gevoel te hebben in een busje te rijden. Hij is heel soepel in de omgang en presteert lekker fel met een zeer acceptabel brandstofverbruik. En er ontbreekt niets. De MPV zit boordevol nieuwe technologie voor extra comfort en veiligheid.