Afbeelding
Foto:

Uitstapjes in de regio

De herfstvakantie is een goed moment om op stap te gaan. In de regio zijn er tal van mogelijkheden. Over Flakkee zet wat leuke uitstapjes op een rijtje.

Watersnoodmuseum, Ouwerkerk
'Herinneren, leren en vooruitkijken.' Dat is het missie van het Watersnoodmuseum. Er is niet alleen aandacht voor de ramp, maar ook voor de wederopbouw en de toekomst van de Zuidwestelijke delta. Voor kinderen zijn er speurtochten en er is een wandelroute van 8 kilometer die start bij het museum. Momenteel is er een wisselexpositie met bronzen beelden die passen bij het thema Watersnoodramp. Het Watersnoodmuseum doet ook mee met De Week van Ons Water. Op zaterdag 17 oktober zijn er familierondleidingen, kinderspeurtochten door het museum en er is een speciale plek ingericht waar allerlei proefjes met water worden gedaan. Kijk voor meer informatie op www.watersnoodmuseum.nl.

Miniworld Rotterdam

De haven, de binnenstad en de voorsteden. In Miniworld kan je kennismaken met Rotterdam. In het overdekte miniatuurlandschap wordt het iedere 24 minuten dag en nacht. Door de stad en het landschap rijden meer dan 150 treinen en 1800 wagons. Dat maakt Miniworld tot een plek die treinliefhebbers niet mogen missen. De attractie is ideaal voor een regenachtige dag, want alles is overdekt. Miniworld ligt op loopafstand van het Centraal Station, onder het gebouw is een parkeergarage. Het adres is Weena 745, 3013 AL Rotterdam. Kijk voor de openingstijden en tarieven op www.miniworldrotterdam.com.

Inspiratiecentrum, Brouwersdam
Het inspiratiecentrum verbindt Zeeland en Zuid-Holland. Vanaf de uitkijktoren hebben bezoekers uitzicht op zowel de Grevelingen als de Noordzee. Tip: Neem niet alleen een fototoestel mee, maar ook een verrekijker. Er is momenteel een tentoonstelling met de titel: 'Aan de keukentafel', daarin vertellen eilanders hun verhaal. De toegang is gratis, voor de uitkijktoren moet een kaartje worden gekocht. Het adres is Brouwersdam binnenzijde 25, 3253MK Ouddorp. Kijk voor meer informatie op www.icgrevelingen.nl.

Adverture Dome, Hellevoetsluis

Van glow in the dark midgetgolf tot een tokkelbaan en van lasergamen tot een waterspeeltuin. Bij adventure dome zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. Er is ook een speelruimte speciaal voor peuters. Ook geschikt voor een regenachtige dag, want veel activiteiten zijn binnen. Terwijl de kinderen zich uitleven kunnen de ouders genieten van een kopje koffie. www.adventuredome.nl

Toren beklimmen, Den Briel

De Sint-Catharijnekerk is een indrukwekkend gebouw met een bewogen geschiedenis. In de herfstvakantie is de kerk dagelijks te bezichtigen van 10.30 tot 16.30 uur. Het beklimmen van de toren is een aanrader. Het is wel even klauteren om boven te komen, de trap telt 318 treden. Boven aangekomen ligt de vestingstad aan uw voeten. Kijk voor meer informatie op www.catharijnekerk.nl.

Streekmuseum De Meestoof, Sint Annaland

Wilt u alles weten over de teelt van meekrapwortel, Thoolse Kledendrachten en over de school in vroeger tijden? Dan moet u een bezoek brengen aan Streekmuseum De Meestoof in Sint Annaland. Daar is onder andere een oud klaslokaal, een ambachtenschuur en een Noorse geschenkwoning te bewonderen. Liefhebbers van de visserij kunnen hun hart ophalen bij de expositie over de visserij op Tholen, die is opgezet rondom de hoogaars TH 64. Het adres is Bierensstraat 6, 4697GE Sint-Annaland. Kijk voor meer informatie op www.demeestoof.nl.

De Rotterdamse markt
Op de markt mengen allerlei culturen. Het aanbod is daardoor gevarieerd. Van Vietnamese loempia's tot Turkse Baklava, van Surinaamse Roti tot Hollandse stroopwafels. Er zijn ook kramen met kleding, rommelmarktspullen, bloemen, kruiden en nog veel meer. De markt is iedere zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. Tip: Neem ook gelijk een kijkje in de nieuwe Markthal. Parkeren kan eventueel onder de Markthal, het adres is Dominee Jan Scharpstraat 30. Met het openbaar vervoer kan natuurlijk ook, stap dan uit bij station Blaak.

Afbeelding