Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Motorclub De Uitlaatklep

Gezellig motorrijden als uitlaatklep

Heerlijk was het. Het zonnetje scheen. Genoeg reden om na het ritje door de mooie polders van de Hoeksche Waard nog even door te rijden naar de Maasvlakte. Daar stonden ze, alle motorrijders op een rijtje. Op het strand, in de zon. Lekker mijmeren. Het was helder, in de verte was zelfs de pier van Scheveningen te zien. Motorrijden en genieten, daar gaat het om bij motorclub De Uitlaatklep.

De Uitlaatklep is een Flakkeese vereniging met iets meer dan twintig leden. De samenstelling is zeer gemĂȘleerd. Een vrachtwagenchauffeur rijdt gebroederlijk naast een gynaecoloog en een loodgieter naast een ambtenaar. Zijn het allemaal mannen? Welnee, een peuterleidster rijdt ook lustig mee. En er zijn nog meer dames lid van De Uitlaatklep.

Doel van de vereniging, die in 1993 is opgericht, is op een vriendschappelijke en gezellige manier, met respect voor andere weggebruikers, de motorsport beoefenen. Motorsport? Betekent dat zo hard mogelijk scheuren? Nee, De Uitlaatklep houdt geen wedstrijden, maar toertochten. "We rijden gedisciplineerd. Op een smal dijkje waar nog meer verkeer is, houden we de snelheid van de fietsers aan", zegt voorzitter Gert Albrechts.

In het seizoen, dat loopt van maart tot november, zijn er dertien, veertien tochten. Soms rijden er vier leden mee, soms wel tien of vijftien. Ze rijden bijvoorbeeld naar Tilburg, Apeldoorn of het Fortmuseum in Hoek van Holland, en daarna weer terug naar Flakkee. Maar de motorrijders van De Uitlaatklep maken er ook wel eens een weekenduitstapje van. Naar de Eiffel, bijvoorbeeld, of naar Friesland, waar ze tussen de motorritten door op de boot stappen. "Vaak zoeken we mooie bestemmingen en kiezen we toeristische routes uit."

Behendigheid

Genieten van de omgeving, dat is zeker een doel. Een ander doel van de tochten is het vergroten van de behendigheid op de motor. "Ik heb veel opgestoken onderweg", zegt Albrecht. "Je leert bijvoorbeeld beter kijken en je bochtentechniek verbetert ook. Iedere motorrijder is erbij gebaat. Bovendien: wie gaat er in zijn eentje driehonderd kilometer door het land rijden?" Met een clubje doe je dat veel sneller.

Ja, die andere motorclubs kent Albrechts ook. Ze zijn steeds vaker in het nieuws, en meestal niet in positieve zin. "Ik zag ze een keer op Tholen rijden. Met een stuk of honderd motoren kwamen ze van de Oesterdam. Wel indrukwekkend. Maar dat soort clubs zetten gerust een rotonde af voor het andere verkeer. Nou, dat doen wij dus niet." Bij de Uitlaatklep, Albrechts benadrukt het meermalen, staan de gezelligheid en de ontspanning voorop. "De club is een mooie uitlaatklep als je een week hard gewerkt hebt."

Om een 'machtsgreep' te voorkomen mag de club niet meer dan 35 leden tellen. Albrecht geeft het voorbeeld van een club in Spijkenisse, waar een massa kersverse leden de meerderheid had, een ledenvergadering uitschreef en het clubgebouw verpatste. Dat zal bij De Uitlaatklep niet gebeuren, ook niet omdat de vereniging geen vastgoed heeft. De club is bovendien streng voor leden die zich op de weg misdragen.

Nog even, dan rijden de motorrijders van De Uitlaatklep de 'Kouwe Poten Tocht'. Dat is traditiegetrouw de afsluiting van het seizoen. Met een bak erwtensoep erbij. Gezellig.