Visspecialist Hameeteman:

"Alle soorten vis, spettervers!"

Onderscheidend in kwaliteit én prijs! Dat kan gezegd worden van Visspecialist Hameeteman in Ouddorp. Sinds de heropening in maart dit jaar van het vernieuwde bedrijf, met een viswinkel en een restaurantgedeelte, is het niet anders dan superdruk geweest en dat is vanzelf niet voor niets! Klanten komen zelfs twee tot drie keer per week lunchen en dat betekent natuurlijk dat én de kwaliteit én de prijs erom vragen om terug te komen. "Dat is bewust ook onze opzet", zegt Arjanne Hameeteman, die samen met haar man Hans het bedrijf runt. "Klanten moeten hier voor een leuke, betaalbare prijs kunnen eten én drinken, maar tegelijkertijd een kwaliteit krijgen waar we als visspecialist alleen maar achter kunnen staan. Dat willen we ook zo houden: onderscheidend in kwaliteit en in prijs. Alle soorten vis, spettervers!"

"Ik bruis van de ideeën om in de toekomst waar te gaan maken", vertelt Arjanne enthousiast. "Zo worden er nu al barbecuedemo's gehouden, natuurlijk met visproducten. Of er worden hier mosselen gekookt, buiten op het terrein. Kant en klare maaltijden worden inmiddels ook verzorgd. En bijzonder is zeker de leefbak die voorin de winkel staat, waarin mosselen, oesters, kokkels, kreeften en vongoles leven, in Oosterscheldewater dat wekelijks wordt ververst. "Klanten kunnen hieruit zelf uitzoeken welke exemplaren ze op hun bord willen. Het is één van de grootste leefbakken in Nederland, een echte blikvanger in de winkel. Maar we nemen 'm ook mee als we op de visbeurs in Spakenburg staan."
De keurig verzorgde vitrines in winkel tonen, prachtig geëtaleerd, een keur aan delicatessen: vis, vishapjes, salades, enz. Ook de menukaart in het restaurantgedeelte laat allerlei overheerlijke gerechten zien. "Niet alleen vis, maar ook vlees", zegt Arjanne, "want er zijn ook mensen die geen vis lusten. Natuurlijk zijn klanten in ons restaurant niet aan de menukaart gebonden, ze kunnen ook zelf hun menu samenstellen. Ons motto is niet voor niets: 'alles kan, niks is gek!'.
En het is fantastisch om dit werk te doen samen met een enthousiast en gedreven team, dat dezelfde spirit heeft en waar we oprecht trots op kunnen zijn!"

[Kadertjes]

Week van de Goereese Vis

Juist deze week is het de Week van de Goereese Vis. Visspecialist Hameeteman vindt het heel belangrijk dat deze week er is. "Er mag zeker brede aandacht zijn voor de kersverse vis die hier aan land wordt gebracht en die op een verantwoorde, duurzame manier, wordt gevangen. Klanten próeven ook het verschil, de versheid van de Goereese vis. Heel veel Duitsers, maar ook klanten ver uit Brabant, zweren bij de Goereese vis en komen die híer halen. Bovendien zorgt de visserij, samen met de visserijgerelateerde bedrijven, voor een goede werkgelegenheid op het eiland. Het is belangrijk om dat erin te houden, daar moeten we met z'n allen trots en zuinig op zijn!" Visspecialist Hameeteman haalt het merendeel van zijn assortiment dan ook rechtstreeks van de visafslag in Stellendam. Het randassortiment wordt betrokken bij Adri en Zoon, een gerenommeerde groothandel in Yerseke.

Menu Week van de Goereese Vis

Ter gelegenheid van de Week van de Goereese Vis biedt Visspecialist Hameeteman deze week een aantrekkelijk driegangendiner aan voor slechts € 19,50.
Voorgerecht: kaassoep, gevuld met Stellendamse garnalen.
Hoofdgerecht: drie soorten vis (sliptong, poon en schol) met groenten en een puntzak frites.
Nagerecht: verrassingsdessert.

Nationale Mosselweek

Naast de Week van de Goereese vis is het deze week ook de Nationale Mosselweek. Naast de hangcultuur, die jaarrond wordt bedreven, is er de bodemcultuur en daarvan is in juli jl. het seizoen begonnen. Deze week besteedt de visbranche hier landelijk aandacht aan. Natuurlijk heeft ook Visspecialist Hameeteman een mosselmenu op de kaart staan. Van de verschillende klassen die er zijn levert Hameeteman 'supers' en 'jumbo's'. Die zijn groter en hebben meer vlees aan 't lijf.

Mosselen koken

Je kunt mosselen zowel bakken als koken. Als je ze kookt, is de smaak heel erg afhankelijk van hoe je dat doet. Je kunt mosselen natuurlijk gewoon met kraanwater koken, maar met gezuiverd zeewater hebben ze meer smaak. Je kunt ze zelfs met wijn of met bier koken. En als je dan toch bezig bent, kook dan mosselgroenten mee. Die verkoopt Hameeteman ook.
Mosselen kook je met weinig water. Ze moeten zo snel mogelijk aan de kook worden gebracht, anders krimpt het vlees. Nadat ze aan de kook zijn, moeten ze worden geschud. Daarna worden ze nog twee keer aan de kook gebracht en geschud. Als de schelpen open staan, zijn de mosselen gaar.

Verkoopwagen

Niet alleen in de winkel zelf, maar ook vanuit een visverkoopwagen wil de Ouddorpse visspecialist in de nabije toekomst op verschillende standplaatsen de klanten tegemoet treden en in de buurt aanwezig zijn. Een idee dat is ontstaan tijdens de verbouw van de winkel, begin dit jaar, toen de verkoop gewoon doorging, maar dan vanuit een verkoopwagen. "Dat is zo goed bevallen dat we dit structureel erbij willen gaan doen!", zegt Arjanne.

Internationaal

Wist u dat Visspecialist Hameeteman ook in het Duitse Winterberg bekend is? Dat er plannen zijn om ook dáár met een visverkoopwagen naartoe te gaan? Dat Hans en Arjanne hier mettertijd ook graag een viswinkel beginnen? En dat de burgemeester van Winterberg de komst van een 'Noordzeewinkel' in zijn gemeente nu al van harte toejuicht?

Catering

Sinds de heropening van het vernieuwde bedrijf is Visspecialist Hameeteman catering erbij gaan doen. En dat blijkt een enorm succes! Zowel vis als vlees, koud als warm buffet, salades, sushi, kleine hapjes en ijs, het kan allemaal. De klant bepaalt wat er geserveerd wordt. Ook hier geldt dus: 'alles kan, niks is gek!'.

Openingstijden

Visspecialist Hameeteman is gevestigd aan Hoge Pad 5, 3253 BH Ouddorp, tel. 0187 684169, e-mail info@visspecialisthameeteman.nl. Juist vandaag is een totaal vernieuwde website de lucht in gegaan: www.visspecialisthameeteman.nl.
De openingstijden zijn als volgt.
- Tot de herfstvakantie: maandag t/m donderdag en zaterdag van 8.30 tot 19.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur.
- Na de herfstvakantie: maandag t/m donderdag van 8.30 tot 18.00 uur, vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 19.00 uur.

Hou 't in de gaten!

Eén keer in de twee weken adverteert Visspecialist Hameeteman, samen met Jumbo Sperling en de Bloemensuper, op de Verspagina in Eilanden-Nieuws met aantrekkelijke aanbiedingen. Dus: hou 't in de gaten! Bovendien, met elkaar hebben de vijf ondernemers die aan het Hoge Pad gevestigd zijn en die onlangs 'hun' winkelgebied presenteerden als Plein 215, een uitstekende samenwerking, waaruit eveneens leuke plannen en acties voor de klant voortkomen. Zodat ook hier geldt: hou 't in de gaten!