Afbeelding
Foto: GO-CLASSIC

Goeree-Overflakkee in teken van GO-Classic

Zaterdag zal het Diekhuusplein het centrum weer het centrum vormen van de GO-Classic. Vanaf die plaats zullen de honderden fietsers van start gaan voor één van de tochten over het eiland. In de loop van de dag zullen de fietsers terugkeren en daardoor zal het Beneden Zandpad de hele dag in het teken staan van de recreatieve sportieve tocht.

Het wordt dit jaar voor de derde maal dat het evenement op Goeree-Overflakkee wordt georganiseerd. Initiatiefnemers van het gebeuren is de Rotaryclub Goeree-Overflakkee. Samen met oud-wereldkampioen wielrenster Leontien Zijlaard-van Moorsel werd het evenement verder ontwikkeld. Het doel is niet alleen een het organiseren van een wielerevenement, maar ook het inzamelen van een bedrag voor goede doelen.

Dit jaar zal voor het laatst zijn dat Leontien Zijlaard aan het evenement verbonden is, omdat er de afspraak was dat zij voor drie jaar 'de kar zou trekken'. Het 'Leontienhuis' voor jongeren met eetstoornissen is in deze drie jaar het hoofddoel voor de sponsoring geweest. Naast het werk van Leontien heeft men dit jaar nog een ander, maar dan internationaal doel: Eco-waterproject Thambarawa. Dit is een project dat de landelijke Rotary-organisatie ondersteunt in Sri Lanka. Het gaat daar om een deugdelijke watervoorziening voor de plaatselijke boeren.

Naast Leontien Zijlaard zullen ook verschillende andere bekende sporters aan de tocht deelnemen. De organisatie benadrukt wel dat het zeker geen wielerwedstrijd is. "Het blijft een toertocht waaraan iedereen mee kan doen".

Inschrijven

Wie aan de GO-Classic mee wil doen, kan zich via de website?www.go-classic.nl?inschrijven. Er is een standaardpakket voor € 12,-. Voor dit bedrag krijgt men eten en drinken bij de ravitailleringsposten. Dan is er een luxe-pakket voor € 15,-. Men krijgt dan ook een pastamaaltijd aangeboden. Het VIP-arrangement voor € 150,-. Deze deelnemers starten de tocht dan samen met Leontien van Moorsel en beginnen de dag met een ontbijt bij de startlocatie. Leontien zal tijdens het ontbijt aanwezig zijn en uitleg over de route geven. Ook bedrijven kunnen zich voor dit arrangement inschrijven. Voor meer info en opgave kan men terecht op de site www.go-classic.nl

Rondom het vertrek en de finish zal er veel te doen zijn op en rondom het Diekhuusplein, dus wie niet in de gelegenheid is mee te fietsen kan daar toch iets van de sfeer proeven.

Verschillende afstanden

Er zijn verschillende afstanden om te rijden: 70, 115 of 150 km. Het centrale punt voor de inschrijving is de Edudelta school aan de Schoolstraat in Middelharnis. Ook de dag inschrijvingen kunnen zich hier melden vanaf 8.00 uur. Er geldt een open start vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur. Om 9.30 uur vertrekken de VIP-rijders na het startschot van Jan de Waard, directievoorzitter van Rabobank Het Haringvliet, die dit jaar hoofdsponsor is.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding