Afbeelding
Foto:

Mannen

À la Jort

Denk bij deze trend even aan Jort Kelder, en je weet precies aan wat voor stijl je bij deze trend moet denken. De pantalon gaat omhoog (kan heel makkelijk door 'm op te rollen vanonder) en wordt gecombineerd met een nette blouse. Daarop gaat een tweed jasje, en je bent helemaal het heertje. Wil je er liever niet te netjes bij lopen, dan kan dat door de broek aan te trekken met een gebreide trui of een stel stoere schoenen.

Peter van Driel vertelt: "Ik vind het een goede ontwikkeling dat de mode netter wordt. Ik vond het veel te casual: alles kon. Ik vind dat ze door deze trend met meer karakter voor de dag komen."

Sjaal

Hij mag weer gezien worden hoor: de sjaal. Draag dit accessoire lekker nonchalant door hem een keer om je nek te slaan of gewoon open te laten hangen. De stof van de sjaal is van soepel katoen. Qua print kan je flink variëren: een saaie outfit fleur je op met een bloemenpatroon. Een drukke outfit kan je downdressen met een sjaal in een effen kleur.

Streepjes

Bij vrouwen al decennia razend populair, maar nu verovert hij ook de mannenmode: de streep. Net als bij de vrouwen is hij op werkelijk ieder kledingstuk een succes: op bijvoorbeeld een simpel T-shirt, colbert of broek. De kleuren zijn rustig: zwart-grijs, blauw-rood of klassiek blauw-wit zijn goede combinaties.

Afbeelding