Afbeelding
Foto:

Pure schoonheid

Alfa Romeo staat aan de vooravond van een groots productoffensief. Het illustere Italiaanse automerk presenteert acht nieuwe modellen tot eind 2018. Dit is de eerste: de Giulia.

Moederbedrijf Fiat Chrysler Automobiles presenteerde in 2014 een vijfjarenplan dat Alfa Romeo weer helemaal op de kaart moet zetten. Met een kapitaalinjectie van vijf miljard euro en acht nieuwe modellen tot eind 2018 moet Alfa weer uitgroeien tot het roemruchte volumemerk dat het ooit was. De nieuwe Giulia speelt een belangrijke rol in de wederopstanding van Alfa Romeo.

De Giulia maakt een machtige indruk, alleen al op basis van design. Op technisch gebied gaat het nog veel verder. Alfa presenteert eerst de sportieve QV-uitvoering met 3,0-liter V6 twinturbo die maar liefst 510 pk levert. De aluminium zescilinder, mede ontwikkeld door Ferrari, is voorzien van cilinderuitschakeling voor extra efficiency en produceert een geluid waar menig autoliefhebber kippenvel van krijgt. Uitgesproken sportief Het samenspel van het geavanceerde onderstel, de gewichtsverdeling van 50:50, hulpsystemen als Torque Vectoring en Integrated Brake System, actieve aerodynamica en veel lichtgewicht materialen belooft een buitengewoon sportief rijgedrag. De reguliere uitvoeringen van de Alfa Romeo Giulia met viercilinder benzine- en dieselmotoren worden komende herfst gepresenteerd.