Afbeelding
Foto: Chris van Rijswijk

Maak kennis met bijzondere vogels

De Grauwe- en Rosse Franjepoot, de ijsgors en vorkstaartmeeuwen. Bijzondere vogels die leven in Alaska, het noordelijkste gebied van de Verenigde Staten. De Rotterdamse vogelfotograaf Chris van Rijswijk legde ze vast op de gevoelige plaat. Hij reisde er speciaal voor naar het dorpje Barrow. Bij de kenners wel bekend omdat het de enige plek is waar in juni de brileider te vinden is.

Tijdens een fotopresentatie op woensdag 23 september in 'De Overkant' worden bezoekers meegenomen op reis naar het verre Noorden. Na de pauze zal de fotograaf iets vertellen over het fenomeen de vogeltrek. Waarom trekken vogels in het najaar naar het zuiden? Hoe weet een boerenzwaluw, na zijn overwintering in Afrika, de schuur te vinden waar hij is geboren? En waarom trekt de ijsvogel niet weg? Over vogeltrek zijn veel vragen. Kijk voor een voorproefje van de presentatie alvast op website www.birdshooting.nl

Gratis toegang voor leden van NLGO, niet-leden betalen 5 euro. Opgave via de website www.nlgo.nl is verplicht. De presentatie begint om 20.00 uur in de Overkant, Dijkstelweg 33 3253 TA Ouddorp.

Foto's: Chris van Rijswijk

Afbeelding
Afbeelding