Rob Steunenberg
Rob Steunenberg Foto:

Wielerronde zorgt voor spektakel in Menheerse
Zaterdag 18 juli in het centrum van Middelharnis

De tweede en 'nieuwe' editie van de Wielerronde staat garant staan voor een waar spektakel voor jong en oud. Het evenement start met de Rabo "het Haringvliet" dikke banden race. Aan deze wedstrijd kunnen kinderen deelnemen van 4 jaar t/m 12 jaar. Ze mogen op hun eigen fiets meedoen en racen tegen leeftijdsgenoten. Voor een helm word gezorgd, inschrijven via www.wielerronde-menheerse.nl of op de dag zelf bij de muziektent.

Na dit mooie spektakel komt de Funklasse aan de beurt. Hierin mogen alle wielrenners zonder licentie eens proberen hoe het is om een wedstrijd te rijden. Racefiets, helm en vastgeklikte schoenen zijn verplicht. Daarna verschijnt de sportklasse aan de start. Deze klasse zal zijn uiterste best doen om de zoenen van de rondemiss Angele IJzelenberg te verdienen. In deze categorie zullen onder andere de eilandelijke renners, Dennis van den Ouden, Elwin Buskop en Marcel van der Griend van start gaan.

Om 13.30 uur is het de beurt aan de prominentenrace. Deze oud-beroepsrenners, die veel wedstrijden hebben gewonnen, starten dan op het snelle rondje van "Menheerse". Namen als Erik Breukink, Erik Dekker, Maarten den Bakker, Teun Mulder, Richard Groenendaal, Jeroen Blijlevens, maar zeker ook de eilandelijke profrenners Aad van den Hoek en Michael van der Wolf. Deze renners zullen samen met een plaatselijk bekende renner goed herkenbaar zijn in een shirt met verschillende kleuren per koppel. Welk koppel kan net vorig jaar de prominentenrace op zijn naam schrijven? Toen wist het koppel Aad van den Hoek en Rob Olofsen iedereen te verrassen met een late ontsnapping.

Voordat de koppels van start gaan worden ze eerst aan het publiek voorgesteld op het podium, nabij de finish. Na dit geweld van de oud-beroepsrenners komen de Amateurs als laatste aan de orde. In deze categorie zal het niet minder hard gaan, dat blijkt wel uit de snelste rondetijden van vorig jaar. Toen werden er rondes gereden met een gemiddelde van boven de 50km/h afgelegd. Plaatselijke renners zoals Gerard van Haaften en Arie van het Geloof starten in deze categorie.

De hele dag wordt het wielerspektakel aan elkaar gepraat door de bekende speaker Mels de Kievit. Hij zal het verslag doen vanaf de finish op zijn bekende, meeslepende manier. Elke categorie zal er vanaf de motor verslag worden gedaan van de finale.

Kijk voor meer informatie op www.wielerronde-menheerse.nl.

<Kader>

Programma

10.00 uur
Rabobank Dikkebanden Race voor de kinderen.

11.00 uur
Funklasse. (De lokale helden, wielrenners en rensters uit de regio zonder licentie)

12.00 uur
Sportklasse. Met o.a. Dennis den Ouden, Marcel van der Griend als lokale favorieten.

13.30 uur
Koppelkoers. Voormalige profs rijden in koppelkoers, met prominenten zoals Koos Moerenhout, Erik Dekker, Teun Mulder, Erik Breukink, Teun Mulder, Jeroen Bijlevens,Aad vd Hoek, Maarten den Bakker en vele anderen.

15.00 uur
Amateurs. Met o.a. Gerard van Haaften en Arie van het Geloof.

<Kader>

Parkoers
De ronde van Menheerse gaat over het Beneden zandpad, de Langeweg en de Christiaan de Vrieslaan. Deze straten zijn afgesloten van 9.00 tot 17.00 uur.

<Kader>

Sponsors en vrijwilligers
De Wielerronde van Meheerse wordt mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en de volgende sponsors: Rabobank het Haringvliet, Behang en schildersbedrijf Olofsen, Onlinebouwcentrum, Boskalis, Drillguide, De Korte zonwering, Unito-sports, Hema Middelharnis, Auto Bakker Dirksland, Gemeente Goeree-Overflakkee, Keyzer schoenen, Cycleur de luxe, Automobielbedrijf Flakkee, D-sign, Krijger Tegelwerken, Werelds-inside, Rst short Terminals, Adviesgroep De Vogel, Drogisterij.net, Saers, Blue Denim, Tieleman Keukens en Herbalife.