Afbeelding
Foto:

Strandpaviljoen Brouw: simpel, goed, vers, lokaal en smaakvol

De patat komt uit Ouddorp. De geitenkaas ook. En de eieren uit Zuidzijde. Strandpaviljoen Brouw houdt van kwaliteit en zoekt die het liefst in de directe omgeving. De vis wordt zelfs zo'n beetje voor de deur gevangen, en in Stellendam aan de wal gebracht. Niet voor niets is 'Lokaal' een van de vijf onderscheidende kreten op de menukaart van Brouw. De andere zijn 'Simpel', 'Goed', 'Vers' en 'Smaakvol'.

Strandpaviljoen Brouw (voorheen De Kous) is te vinden op een aantrekkelijke locatie op de Brouwersdam. Het was in de jaren tachtig de eerste strandtent aan de Brouwersdam. Een jaar of vijf geleden bouwde de toenmalige eigenaar het huidige pand. Het is prachtig en zeer karakteristiek door de kenmerkende "punt" en het inmiddels grijs verweerde hout.

Twee terrassen

Wat strandpaviljoen Brouw ook interessant maakt is dat er twee terrassen zijn. Eén aan de zuidzijde, het Renesseterras, en één aan de noordzijde, het Ouddorpterras. Beide terrassen zijn zonovergoten, ze liggen namelijk niet vóór het paviljoen, maar ernaast, waardoor je niet in de schaduw zit. Afhankelijk van de wind kies je voor het ene of het andere terras. Het Renesseterras is onlangs flink uitgebreid, zodat er nog meer plaats is. Het uitzicht is fraai, op welk terras dan ook, en er zijn altijd wel sportieve beach-activiteiten te zien.

Een bijkomend voordeel van twee terrassen is dat je er één kunt afsluiten als er een evenement is of een feestje wordt gevierd. Dan is het andere terras open voor de gasten die gewoon even komen aanwaaien bij Brouw. Evenement, feestje? Ja, ook daarvoor is het strandpaviljoen een uitstekende locatie. Het is namelijk een plek waar, naast een winkel, ook een kitesurfschool en evenementenbureau te vinden zijn. Vanzelfsprekend is er altijd een combinatie mogelijk met de horecafaciliteiten van Brouw. Niet voor niets is strandpaviljoen Brouw zeer regelmatig dé bestemming voor bedrijfsuitjes en events.

Strandpaviljoen Brouw is een locatie waar alle doelgroepen zich thuis voelen, zeker niet in de laatste plaats gezinnen. Ze treffen hier een toegankelijke, laagdrempelige en gezellige uitspanning mét speelmogelijkheden voor de kinderen op het strand. Het aantal speeltoestellen zal de komende tijd nog toenemen en van het piratenschip, altijd een echte trekker, komt er een nieuwe versie. Uiteraard duurzaam, zoals alle speeltoestellen.

Robuust en huiselijk

Duurzaam, degelijk en puur. Dat is ook de uitstraling van het interieur en het terras van Brouw. Er zijn materialen gebruikt als pallets, kabelhaspels en oliedrums, wat het geheel een robuuste en eigenzinnige look geeft, die tegelijk sfeervol en huiselijk aandoet.

Dit alles past in de visie van het strandpaviljoen, waarin dus ook de lokale producten een belangrijke rol vervullen. Wat van dichtbij komt is immers heerlijk en supervers. Bovendien belasten deze producten het milieu minder. Brouw, dat beschikt over een uitstekende kok, kookt ook nog eens met respect voor de seizoenen.

KADER: O'Neill surfcamps en –days

Kinderen van ongeveer 8 tot 17 jaar kunnen de vakantie van hun leven beleven tijdens de O'Neill Summercamps die strandpaviljoen Brouw organiseert in samenwerking met Beware Beach. De deelnemers leren een week lang windsurfen, golfsurfen, kitesurfen – of een combinatie van twee of drie surfvormen – van instructeurs die ook hun mentor zijn. Op camping De Klepperstee is zelfs een heus surfdorp ingericht. Ze leren er ook met respect om te gaan met de natuur en de zee.

In plaats van een week kunnen deelnemers ook kiezen voor een O'Neill Summerday. O'Neill Summerday is een dagkamp van één, twee, drie of vier dagen van dinsdag tot en met vrijdag, zonder overnachtingen. Lekker buiten in de zee, duinen, of op het strand! Echt iets voor iemand die van actie en avontuur houdt. Geen dag is hetzelfde. Alles staat in het teken van genieten van de elementen, veel lol en activiteiten als suppen, skimboarden of golfsurfen in de zee en powerkiten, kitebuggyen, beachvolleyballen, boogschieten, bamboe bouwen of een Flintstone-mobiel bouwen op het strand. Picknicken gebeurt op het strand of in de duinen. De deelnemers onderzoeken de jutterspullen die ze vinden en maken er zelfs misschien een kunstwerk van. Op de campinglocatie is het lekker uitrusten geblazen in zitzakken of een hangmat. Maar jezelf uitdagen in Balance City is ook mogelijk.

Afbeelding
Afbeelding