Hippe kip is 'in'

Wie kent de zin niet. 'Kip het meest veelzijdige stukje vlees!' Alleen in Nederland al worden er per jaar - schrik niet - 450.000.000 kippen geslacht! Dat betekent dat Nederlanders gemiddeld 25 kippen per jaar consumeren. Wereldwijd worden er jaarlijks 47.000.000.000! (lees: 47 miljard) kippen geslacht. Dat zijn er nogal wat. In elke cultuur en uithoek van de wereld wordt wel kip gegeten. Dat is ook de reden dat er talloze kiprecepten zijn uit allerlei verschillende culturen.

Op dit moment is kip weer 'in'! Vooral op de hippe manier: Biologisch en van 't Spit… De gast wil weer authenticiteit, dus ook echt en eerlijk vlees. Lekker simpel met verse friet en salade. Het is smullen om met je vingers de malse sappige kip eraf plukken, zeker met een goed glas bier of witte wijn erbij. Mijn advies is om kip te combinatie met Paulaner Bier of Riesling wijn. Het beste kippetje is juicy van smaak: lichtroze van binnen en krokant van buiten.

Bij Werelds aan het strand staat ie uiteraard op de kaart. We hebben een dubbele rotisserie die de hele avond die malse kippetjes rond laat draaien en zo'n heerlijk boerderijkippetje (en ja, ze zijn Biologisch) mag je bij ons gewoon lekker met je vingers opeten...

Met Culinaire groet!