Afbeelding
Foto:

Met de kids naar het strand
Strand? Smeren!

Kinderen vinden het fantastisch om naar strand te gaan, maar ze zijn wel kwetsbaar. Twee tips om te voorkomen dat het misgaat.

Zonnebrand

Juist bij kinderen kunnen beschadigingen door UV-straling uit zonlicht nare gevolgen hebben. Hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. In die beschadigde cellen ontstaan onzichtbare 'littekens' die kinderen hun leven lang met zich meedragen. Maar hoe meer 'littekens', hoe groter de kans dat een kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Daarom is bescherming tegen de zon zo belangrijk, juist voor kinderen.

Smeer een half uur voor het naar buiten gaan kinderen in met een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 20 of hoger. Smeer vervolgens elke twee uur én na het zwemmen en afdrogen. Houd kinderen tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon en kleintjes onder de één helemaal uit de zon. Een petje of zonnehoed helpt om het hoofd en gezicht te beschermen. Doe kinderen op tijd een T-shirtje aan.

Kind zoek

Is het druk op het strand? Doe je kind een speciaal armbandje om waarop je met watervaste stift je telefoonnummer hebt geschreven. Spreek bovendien een herkenbaar vast punt af, voor als jullie elkaar kwijt raken. Bijvoorbeeld een strandtent of een opvallende paal. Toch je kind kwijt? Waarschuw direct de Reddingsbrigade of meld het bij een strandtent.

Afbeelding