Afbeelding
Foto:

Compromisloos

Ford houdt niet van concessies. Grote comfortabele gezinsauto's zijn doorgaans ook heel fijn sturende auto's. Vooral de nieuwe Ford S-Max maakt wat dat betreft een bijzondere indruk. De vorige Ford S-Max was een sensatie op het gebied van ruimte en sportiviteit. De eerste vraag die de nieuwe Ford S-Max oproept is dus: hoe stuurt hij? Geen 'logische' vraag aangezien het een grote zevenpersoons MPV betreft, maar we kunnen er niet omheen. Ja, de nieuwe Ford S-Max stuurt vreselijk goed, uniek voor een auto van dit kaliber.

Vlaggenschip
Het is echter het comfort dat de meeste indruk maakt. In de rechtdoorstand zweef je over het wegdek. Het is ongelooflijk stil aan boord. De verbeterde rijkwaliteit ten opzichte van de vorige S-Max is onbetwistbaar. Achterin de MPV is het goed toeven. Op de middelste rij is de been- en hoofdruimte zeer royaal. In de kofferbak zijn twee opklapstoeltjes gemonteerd, ideaal voor kinderen. Klap die plat en je hebt zeeën opbergruimte. De heerlijke zetels, de hoge zitpositie en de vele moderne voorzieningen in het prachtig afgewerkte interieur versterken de aangename sfeer aan boord.

2.0 EcoBoost
Driekwart van de Ford S-Max klanten kiest voor een benzine-uitvoering. Dus leek het verstandig met de 240 pk sterke 2.0 EcoBoost-versie op pad te gaan. De turbomotor staat continu paraat voor een krachtige tussensprint, maar doet zijn werk vooral erg stil en met veel souplesse. Dit is de versie waarmee je flierefluitend naar Zuid-Europa rijdt.