Afbeelding
Foto:

Voorbeeldfunctie
De vernieuwde Ford Focus

De Ford Focus behoort al jaren tot de bestverkochte auto's ter wereld. Dat is natuurlijk niet voor niets. De Focus wordt vooral geprezen om zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en geweldige rijeigenschappen. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. De vernieuwde Ford Focus is in de basis hetzelfde als de auto die in 2011 werd geïntroduceerd, maar je zou bijna denken dat we hier met diens opvolger te maken hebben. Dat komt vooral door de geheel nieuwe voorzijde en de opvallende 'Aston Martin'-grille die het nieuwe familiegezicht van Ford vertegenwoordigt.

Sync 2

Ook het dashboard is helemaal anders. Veel knoppen hebben plaatsgemaakt voor een groot touchscreen. Het heldere scherm is goed afleesbaar en biedt toegang tot het nieuwe Ford Sync 2-systeem. Dit biedt alles op het gebied van navigatie, multimedia en moderne connectiviteit. Ook leuk: Sync 2 biedt een perfect functionerende spraakbesturing.

Verrassend comfortabel

Over smaak valt niet te twisten, maar over het geweldige rijgedrag van de Ford Focus bestaat geen misverstand. De besturing is heel direct. Hij ligt bijzonder stabiel op de weg. Dankzij het voortreffelijke onderstel is hij ook verrassend comfortabel. Het is muisstil in de cabine en oneffenheden in het wegdek worden feilloos gladgestreken. De Focus is wat dat betreft absoluut toonaangevend in deze klasse.

Veel keuze

De uitgebreide reeks nieuwe benzine- en dieselmotoren zijn aanzienlijk zuiniger dan voorheen en leveren veel trekkracht bij lage toeren. Dankzij de zuinige diesels zijn er ook aantrekkelijke versies voor de leaserijder, voorzien van een riante uitrusting boordevol hoogwaardige technologie.