Afbeelding
Foto:

Bikkelen op de Brouwersdam

'Are you tough enough?' Dat is de vraag waar het allemaal om draait tijdens de Men of Steel Run. Hardlopen, klauteren, springen en kruipen. Tijdens de obstakelrace worden bikkels gescheiden van de rest. Op zaterdag 11 juli is het spektakel voor het eerst op de Brouwersdam. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: drieënhalf, zeven of zelfs veertien kilometer.

De stormbaan bestaat uit 25 militaire obstakels. Denk aan evenwichtsbalken, over een rij autobanden stappen, onder een hek door 'tijgeren', over obstakels heen klauteren, vanaf een paar meter hoogte op een kussen springen, enzovoorts. Door al de verschillende soorten hindernissen is het lastig om heel specifiek voor te bereiden. Kenners vertellen dat je zeker wel kan trainen voor de Men of Steel Run. Het draait daarbij om twee dingen: kracht en conditie. Een Bootcamp, waarbij deelnemers in de open lucht allerlei oefeningen doen is een goede voorbereiding. Sterker worden kan natuurlijk ook in de sportschool, om conditie te trainen is hardlopen een goed idee. Voor mensen die de 14 kilometer gaan doen is het handig om die afstand sowieso te kunnen hardlopen.

Er kan ook worden getraind voor specifieke hindernissen zoals het aan een touw naar de overkant klimmen. Op de handige website www.obstakels.com staan handige video's waarin uitleg wordt gegeven over verschillende obstakels. Bijvoorbeeld op welke manier je het handigst een touw opklimt, of dat het slim is om op je onderarmen te tijgeren zodat je handen schoon blijven voor de volgende hindernis.

De Men of Steel Run op de Brouwersdam is één van de tientallen obstakelraces die in Nederland worden georganiseerd. De races zijn er in allerlei soorten en maten. Bijvoorbeeld de urban runs waarbij deelnemers over auto's en andere 'stadse' objecten klauteren of de mudruns, daarbij moet je door de modder heen ploeteren. Kijk op www.menofsteelrun.nl of op de facebookpagina voor meer informatie.

Genoeg gepraat. Tijd om aan de slag te gaan. Ga lekker trainen. Dan ben je klaar om te bikkelen op de Brouwersdam.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding