Gezonde 'wedstrijdspanning'

In mijn vorige column schreef ik over de kracht die de horecaondernemer kan ontlenen aan het goed luisteren naar zijn kritische gast. Inmiddels zitten we ook binnen "Werelds" in de fase dat we onze borst nat kunnen maken. Ons nieuwe avontuur: Werelds aan het Strand in Ouddorp is in de eerste week van mei opgeleverd. We hebben na het inrichten een kleine maand om alles wat we hebben uitgetekend en uitgedacht te testen in de praktijk.

Op 4 juni is de grote opening. Al voor die tijd willen we zeker weten dat we op deze locatie invulling kunnen geven aan onderscheidend gastheerschap. We willen zeker weten dat we de gasten een topervaring aanbieden. Dit levert ons gezonde 'wedstrijdspanning' op, want vanaf dag één zullen we ons elke dag moeten inzetten alsof we een finale spelen. We kiezen er in ons denkbeeldig elftal eerder voor om te werken volgens de werkwijze van Dirk Kuijt dan die van Christiano Ronaldo. Want hoe fantastisch de Portugees ook kan voetballen, Kuijt spreekt ons meer aan. Zijn filosofie is dat hij primair speelt voor het elftal, dat hij werkt in dienst van het collectief. Niet om zelf blij te worden, maar juist om anderen blij te maken.

Wij van Werelds vinden de kracht van het collectief belangrijk, omdat de gast die kracht ervaart. Een team dat zich onderscheidt door samen te werken aan eerlijk en heerlijk eten. Een team dat een omgeving schept waar u zich direct thuis voelt, omdat er oprechte aandacht is. Zelfs de allerbeste chef-kok heeft een goed team nodig om het verschil te kunnen maken. Daarom zetten wij bij Werelds vol in op het zijn van een goed team. Dat staat bij ons voor 'Together Each Achieves More'. Maar, wij doen dat wel met eilandelijke nuchterheid. Dat wil zeggen dat de basis goed moet zijn en het niets wordt zonder keihard werken. Wij kijken uit naar de Flakkeese zomer!