Afbeelding
Foto:

De nieuwe Ford Galaxy
Luxe zevenzitter

Ford onthult de nieuwe Galaxy. Een luxe auto waarin zeven personen comfortabel kunnen reizen. Praktisch is dat met een druk op de knop de extra zitplaatsen kunnen worden omgetoverd in extra bagageruimte. De nieuwe Intelligent Speed Limiter helpt bestuurders om de toegestane maximumsnelheid te handhaven en voorkomt dus snelheidsboetes.

Zo zijn er nog veel meer nieuwe technieken die worden toegepast in de nieuwe Galaxy. Het Adaptive Front Lighting-systeem van Ford bijvoorbeeld. Dit systeem past de hoek van de lichtbundel van de koplampen aan de rijomgeving aan en kan voorkomen dat andere bestuurders worden verblind dankzij het grootlicht met antiverblinding functie.De Active Park Assist helpt bestuurders een parkeerplek te vinden en de auto zowel file als haaks in te parkeren. Park-Out Assist helpt bestuurders bij het wegrijden vanuit een parkeerplaats bij fileparkeren. Hierbij neemt het systeem de besturing over terwijl de bestuurder het gaspedaal en de rem bedient. Side Parking Aid genereert hoorbare waarschuwingssignalen en afstandsindicatoren op een scherm bij obstakels rondom de auto. Cross Traffic Alert waarschuwt bestuurders voor naderende auto's bij het achteruitrijden vanuit een parkeerplaats
Front Split View Camera verbetert het gezichtsveld van de bestuurder wanneer deze wegrijdt uit een parkeerplaats of vanaf een kruising dankzij een 180 graden-camerasysteem dat aan de voorzijde van de Galaxy is geïnstalleerd, en geeft het beeld weer op het aanraakscherm van 8" met een hoge resolutie in de middenconsole.

Tot de leverbare benzinemotoren behoren de nieuwe, zuinige 160 pk 1.5-liter EcoBoost en de 240 pk 2.0-liter EcoBoost van Ford.