Afbeelding
Foto:

Tuintrends 2015

Tuinkenners, onder wie Hein Jan van der Kamp van tuincentrum Graka in Sommelsdijk, onderscheiden enkele tuintrends. Een leidraad voor de bezoekers van het tuincentrum, waar de voorjaarsdrukte is begonnen. "Je merkt dat iedereen er volop zin in heeft om in de tuin aan de slag te gaan." De trends:

Unexpected Wild. De natuur gaat zijn eigen gang, althans zo lijkt het. Planten – siergrassen, hortensia, passiebloem, rozen, Petunia, Verbena – bloeien veelal blauw of wit en de basismaterialen zijn ruw, verweerd of geoxideerd. Natuursteen past prima. Kleuren: naturel, oker, terra, grijsblauw en zeegroen.

Eco Luxe. De tuin is milieuvriendelijk en natuurlijk mét comfort. Planten – pluimhortensia's, rozen, Hebe, Toscaanse jasmijn, ezelsoor, olijf – hebben vaak witte bloemen, terwijl het blad glanzend hard of juist zacht en aaibaar oogt. De tuin is verder strak, met beton, metaal en keramiek, maar ook met hout, natuursteen en gerecyclede materialen. Kleuren: licht, donker, mintgroen, okergeel, metallic en goudtinten.

The Happy Life. Een bonte, feestelijke tuin met alle mogelijke tinten en veel verschillende planten en bloemen. Bloemen, aardbeien, bessen plukken? Geen probleem. Ook de materialen zijn heel divers én praktisch. Planten die goed in zo'n tuin passen: Mandevilla, Fuchsia, Petunia, roos, zonnebloem, aardbei, rode bes en ander kleinfruit. Kleuren: alle.

Afbeelding
Afbeelding