Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Eensgezindheid in Dirkslands nieuwbouwrijtje

Grappig, je woont in een fraai nieuwbouwhuis, gaat op bezoek bij de buren en komt erachter dat daar ook een keuken van Ardi Keukens staat. Met dezelfde frontjes. Hoe is het mogelijk! Maar het wordt nog gekker. Als de kennismaking in het rijtje woningen vordert, blijkt dat nog meer buren de keuze voor de zaak in Sint-Annaland hebben gemaakt. Een stuk of vier, vijf keukens van dezelfde keukenzaak op een rij. De meeste met dezelfde frontjes.

"Je hebt daar zo'n grote showroom. Toch hebben we bijna allemaal hetzelfde uitgekozen", zegt Richard van Splunder, die samen met Sandra Lenstra in een nieuw Dirkslands huis woont. Sandra: "We wisten het niet van elkaar, maar zo'n beetje de hele rij heeft dus bij Ardi Keukens gekocht. Bijna overal met dezelfde frontjes. De grepen verschillen wel. Die van ons hebben we op één ander adres gezien."

Richard en Sandra zijn half januari in hun woning aan de Forsythia getrokken. De achtertuin is nog een zandvlakte – die wordt spoedig onder handen genomen –, maar binnen is alles piekfijn in orde. De keuken staat te pronken aan de straatzijde van het huis. "We wisten globaal wat we wilden. Het moest een L-vormige keuken worden. Geen hele gladde, maar met een randje in de frontjes. We hadden op de site van Ardi Keukens een mooie gezien, maar toen we in de showroom waren viel die een beetje tegen. Al snel zagen we een andere: de keuken die er nu staat. Het enige dat anders is, is het blad. De keuken in de showroom had een blad met een houtlook, terwijl wij hebben gekozen voor een blad met steenlook."

Gewoon simpel

De gebroken witte keuken (magnolia om de kleur exact aan te geven) heeft veel bergruimte (zonder bovenkastjes) en is uitgerust met een vaatwasser, een koel-vriescombinatie, een combimagnetron en een gaskookstel. "Gewoon simpel, met alles erop en eraan. Alle basisapparatuur zit erin. Een roestvrijstalen plaat achter het kookgedeelte konden we later nog toevoegen. Dat ging heel gemakkelijk bij Ardi Keukens. We konden ook zonder moeite nog een koof bij de afzuigkap bijbestellen. Daar wilden we spotjes in hebben. De monteur heeft ze er gelijk voor ons ingezet toen hij hier was om de keuken te plaatsen. Dat heeft hij trouwens keurig gedaan. Heel secuur." Richard en Sandra wijzen op een muur die ietsje uit het lood staat. "Kijk, je ziet er niets van in de keuken. De monteur heeft het prachtig weggewerkt."

Van kinderziektes is geen sprake. "Nee, alles werkt, alles doet het. Geen kastdeurtje zit scheef. Wij zijn zeer tevreden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding