Afbeelding
Foto:

SEMI-FREDDO,
Snel en lekker recept

De bezoekers aan mijn keuken vragen me vaak waar ik woon. Kennelijk geloven ze niet dat je gewoon bij je werk kunt wonen. Ik geef dan maar lachend als antwoord dat Hoeve Kortstaert mijn woning is en dat ik hen dus ontvang ik mijn huis. Wonen is nu eenmaal een abstract begrip.

Naast kookworkshops, koken voor gezelschappen, de ambiance ter beschikking stellen voor vergaderingen en trainingen, zal ik deze maand mijn huis ook weer openstellen voor de Open Huis Dagen. Inmiddels is dat wel een beetje een begrip geworden. We doen dit al zo'n 15 jaar, het is ooit begonnen met mijn goede vriend en buurman René Mijnders. Het hele jaar door verzamel ik antiek, curiosa en brocante. Dat verkoop ik dan weer op de Open Huis Dagen verkoop. Zo ruim ik bijvoorbeeld ook wel incomplete serviezen op uit mijn eigen kasten. Maar er zijn ook exposanten: schilderijen, houten tuinmeubelen, binnen- en buitenkussens en bloemsierkunst. Deze keer dus een 'snel' recept. Want ik moet alles gaan inrichten voor de Open Huis Dagen. Iedereen is trouwens welkom op donderdag 23, vrijdag 24 en zaterdag 25 april.

SEMI-FREDDO van frambozen

500 gr frambozen uit de diepvries. 500 ml slagroom.
100/150gr fijne suiker – ingevet cakeblik – keukenmachine

Frambozen in keukenmachine fijn malen. Voeg snel room toe en suiker. Laat doordraaien tot yoghurt-dikte. Doe over in cakevorm en zet in de diepvriezer. (Het is wel direct te eten, maar als je het niet invriest blijven de pitjes hard.) Haal het ruim op tijd uit de diepvries, het moet immers 'half-bevroren' zijn. Snij op een mooie schaal in plakken, garneer het geheel met vruchten en geschaafde chocolade. Succes!

        

Afbeelding