Afbeelding
Foto:

Denim days

Mannen en hun jeans zijn behoorlijk onafscheidelijk. Gelukkig zijn jeans altijd in de mode en is er voor elke smaak wel een passende broek te vinden.

Vorige seizoenen waren het gekleurde jeans die de show stalen, net als denims in rijke pasteltinten. Ook dit voorjaar staan de bijzondere modellen in de schijnwerpers: sluike broeken van ongewassen denim en opvallende, brede stiksels. Zelfs de naden krijgen een bijzondere behandeling dit seizoen: verwacht geverfde naden die net een tint lichter of donkerder zijn dan je jeans zelf.

Dubbel denim
Spijkerstof op spijkerstof zien we steeds vaker in het straatbeeld. De dubbele denimlook creëer je door het combineren van twee verschillende jeanskleuren die een beetje contrasteren. Een eelvoorkomende combinatie is een zwarte spijkerjas en een blauw gewassen jeans – of andersom. Een wat strakker spijkershirt op een spijkerboek in andere kleurnuances met een leren jas zorgt voor een luxere uitstraling.

Jazz- en cowboylook
De mannenjeans zijn nog steeds skinny of slim, maar ook de rechte pijp doet het goed. Boven de knie is de snit slank, onder de knie mag hij strak tot enigszins wijd uitlopend zijn. De bootcut wordt namelijk door veel ontwerpers weer in ere hersteld en gelinkt aan jazz- en cowboythema's. Ook is het omslaan van de jeans de perfecte manier om een speels effect te creëren en een andere vorm in je broek te krijgen.