Afbeelding
Foto:

Natuurlijk wonen

Spelen en experimenteren met hout, linnen en wol

Dé woontrend van dit seizoen? Natuurlijke materialen in een minimalistisch interieur. Haal hout, linnen en wol in huis en combineer ze met zachte pasteltinten.

Meubels en accessoires die hun natuurlijke afkomst laten zien, werken op ons gevoel. De toonzetting van een glazen blad is anders dan die van een houten tafelblad. Een kruk van hoogglans heeft een andere uitstraling dan een groot kussen met een wollen overtrek. Kortom: natuurlijke meubels hebben invloed op de sfeer van het interieur. De uitdaging is om daarmee te spelen en experimenteren.

Spannende vlamtekeningen
Hout, linnen, touw, katoen en wol: stuk voor stuk zijn ze de ultieme smaakmakers in een natuurlijk huis. Zowel in een modern als klassiek interieur komen natuurlijke materialen goed tot hun recht. Kies voor minimalistische houtvormen of juist ruwe bewerkingen met opvallende nerven en spannende vlamtekeningen. Combineer verschillende houtsoorten of zoek naar aanvullingen met kunststofelementen of industrieel staal.

Warm van wol
Of het buiten nu warm of koel is: wol kan altijd. Door zijn isolerende eigenschappen is het luxe materiaal geschikt voor alle seizoenen. Wol heeft daarnaast een vuilwerende werking. Je loopt een wollen tapijt als het ware schoon: lekker makkelijk, zeker bij een tapijt met een lichte tint.