Afbeelding
Foto:

Kees Lambert: 'Hout is en blijft 't mooist voor een kozijn'

OUDE-TONGE – Eén van de grootste bouwbedrijven op Goeree-Overflakkee, met 5000 vierkante meter bedrijfsoppervlakte en met zo'n dertig medewerkers, is Lambert Kozijnen te Oude-Tonge. Een bedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat en gespecialiseerd is in het maken van houten kozijnen. Hoe komt het dat een bouwbedrijf zich zo lang staande weet te houden, ook tegen economisch zwaar weer in? Tijdens de economische crisis heeft hij zelfs geen enkele medewerker naar huis hoeven te sturen. Directeur Kees Lambert vertelt er over als hij 't heeft over een stukje bedrijfsvoering in zijn onderneming.

Dat Kees in de bouw werkzaam is geworden is niet verwonderlijk. Zijn vader en zijn grootvader gingen hem daar al in voor. Opa Corneel startte daags na Nieuwjaarsdag 1907 een eigen timmerbedrijf. Zoon Arie nam dit in 1957 over. En in 1980 ging díens zoon Kees hetzelfde spoor.

Familiebedrijf

"Wij hebben een echt familiebedrijf", merkt Kees op, "en daar zijn we nog steeds trots op. Binnen een familiebedrijf heb je binding. Met je klanten, maar zeker ook met je personeel, met wie je een wederzijdse betrokkenheid ervaart. Zeker als je supergemotiveerde medewerkers hebt, zoals hier in ons bedrijf, kun je veel bereiken. Je moet er als ondernemer wel heel veel energie in steken, zéker in tijden van economische crisis, dat de jongens ervoor blijven gaan. Dit vráágt energie, maar het gééft je ook energie én het levert je bedrijf energie op! Kun je dit niet meer opbrengen, dan is het in economisch zwaar tij gauw met je gebeurd."
Er is nóg een voordeel verbonden aan het hebben van een familiebedrijf, legt Kees uit: "je hebt geleerd verstandig met geld om te gaan. In goede tijden spaar je voor slechte tijden, zodat je daar dan op teren kunt. Al het geld dat je verdient investeer je opnieuw in je bedrijf. En privé doe je geen gekke dingen."

Efficiënt

"Daarnaast is het belangrijk dat je heel efficiënt draait", vervolgt Kees. "Je productieproces moet onder controle zijn. We hebben nu doorlooptijden van 12 á 15 dagen, of vier dagen voor een spoedopdracht. We zijn nu echter bezig om straks álle doorlooptijden op vier dagen te hebben. Dat vergt een totale verandering in het bedrijfsproces. Van voorraadbeheer tot planning en productie toe. Wat productie betreft maken we nu al gebruik van de meest geavanceerde methoden, met onder andere CNC-gestuurde machines. Maar we zijn er ook achter dat het produceren van kleinere aantallen sneller werkt. Dat leidt tot een korter proces, waarop je beter overzicht houdt en de kans op fouten nog kleiner wordt. Daarnaast, en niet onbelangrijk, zit er dan minder lang geld in de voorraad die je in het magazijn hebt staan. En dat is weer goed voor je continuïteit. Je moet dus continue veranderen om je productieproces zo efficiënt mogelijk te houden."

Energieneutraal

Maar niet alleen dat. Ook op het gebied van kostenbesparing is er veel winst te behalen. Op het dak van het bedrijfsgebouw, dat in 2006 op het bedrijventerrein aan de Boezemweg in gebruik werd genomen, liggen sinds juni jl. maar liefst 1840 zonnepanelen. Ook werd het gebouw vanaf het begin al voorzien van energiezuinige verlichting. En het zaagsel dat ontstaat bij het verwerken van het hout gaat in een verbrandingskachel, waarvan de warmte die daarbij vrij komt gebruikt wordt voor de verwarming van de fabriek en de kantoorruimten. Een gasaansluiting heeft het bedrijf dan ook niet nodig. "We zijn al één van de modernste timmerfabrieken van Nederland" geeft Kees aan, "maar we willen ook graag de eerste energieneutrale timmerfabriek van het land zijn. Daarom gaan we in de toekomst ook investeren in een energiezuinig machinepark."

Hout

Toen Kees in het bedrijf kwam, is hij zich gaan toeleggen op het produceren van houten kozijnen. Kant en klaar, gelakt en wel en in alle maten en uitvoeringen. Indien gewenst, zelfs met screens of rolluiken erin gemonteerd.
"Hout is en blijft 't mooist voor een kozijn", is Kees' overtuiging. "Het heeft een andere uitstraling. Je ziet dat 't een natuurproduct is en dat vind ik prachtig om mee te werken. Veel mooier dan kunststof. Goed, dat mag onderhoudsvrij heten, maar met de nieuwe verfsoorten van tegenwoordig, hoef je het houtwerk ook nog maar één keer in de twaalf jaar opnieuw in de verf te zetten."
Hóe mooi het product is dat bij Kees uit de fabriek komt kunnen klanten bezichtigen op de bovenverdieping van het complex. "En", zo geeft de kozijnenfabrikant aan, "we denken te allen tijde met de klant mee, breder dan alleen het maken van kozijnen maar bijvoorbeeld ook over de toepassing ervan in huis."

Zie voor meer informatie www.lambertkozijnen.nl.

Tekst en foto: Hans Villerius