Afbeelding
Foto: Hans Villerius

Van WJV Montage naar Zeelandkeukens.nl

SOMMELSDIJK – Op een uitstekend plekje in Sommelsdijk, langs één van de doorgangswegen in het dorp, heeft Wim Vroegindeweij van Zeelandkeukens.nl zijn woon- en bedrijfspand. Op de hoek Dorpsweg/Tuinstraat, in het vroegere pand van de voormalige woningbouwvereniging Sommelsdijk. Een huisvesting die dus altijd al bouwgerelateerd is geweest. Hier heeft Wim zijn eigen bedrijf in het leveren en plaatsen van keukens, witgoed, Quooker en waterontharders, maar dat ook reparatie- en renovatiewerk verricht.

Al een jaar of tien werkt Wim Vroegindeweij als zelfstandig bouwondernemer. Nadat hij jarenlang in de keukenbranche werkzaam was, in loondienst, maakte hij de keus om voor zichzelf te beginnen, ook in de keukens. In de regio kreeg zijn bedrijf bekendheid onder de naam WJV Montage. En heel wat klussen, van klein tot supergrote projecten, heeft hij op zijn naam staan.
Sinds 1 januari dit jaar is Wim gefuseerd met twee collega-ondernemers. Onderling werkten ze al een aantal jaren regelmatig samen, totdat het moment aanbrak dat ze met z'n drieën vonden dat het efficiënter zou zijn om ieders expertise en kennis samen te brengen in één nieuw bedrijf: Zeelandkeukens.nl. Daarmee zal de naam WJV Montage hoe langer hoe meer gaan verdwijnen en zal Zeelandkeukens.nl, dat aangesloten is bij de brancheorganisatie KüchenTreff, meer en meer een begrip worden.

Assortiment

Zeelandkeukens.nl levert keukens in alle mogelijke stijlen, segmenten, naar ieders wens en voor elk budget, en maakt ze desgewenst ook zelf. En als 't moet wordt er maatwerk geleverd, bijvoorbeeld met afwijkende kastmaten dan gebruikelijk. Natuurlijk worden oude keukens ook gedemonteerd. Ook voor alle soorten (inbouw)apparatuur kan men er terecht, van vaatwassers tot ovens en magnetrons, en van koelkasten tot afzuigkappen, spoelbakken en mengkranen. Dit alles op een prijsniveau waarvoor je de apparatuur ook op het internet aantreft. Vanzelf bouwt Zeelandkeukens.nl de apparatuur ook in of worden er reparaties uitgevoerd wanneer dat nodig mocht zijn. Keukenrenovaties zijn Wim en z'n bedrijf eveneens op het lijf geschreven. Nieuwe kastdeurtjes, andere apparatuur, een nieuw aanrechtblad – hetzij van hout, kunststof of steen – tegelwerk, stucwerk, verlichting, een ander plafond, het wordt allemaal vakkundig, precies en met veel plezier gedaan.

Klanten

Klanten heeft Zeelandkeukens.nl hoofdzakelijk op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Dit natuurlijk omdat de drie mannen, voordat ze fuseerden, hier al gevestigd waren. En dat is nog steeds zo. Ze hebben alle drie hun eigen werkplaats gehouden, van waaruit de diverse werkzaamheden worden uitgevoerd. Wel hebben ze, sinds half april jl., met elkaar één fraaie keukenshowroom, in Kerkwerve, waar diverse stijlen en uitvoeringen te zien zijn. Inmiddels komen klanten ook uit andere streken van het land, bijvoorbeeld uit Middelburg, Bergen op Zoom, en zelfs uit Friesland. Daarnaast kunnen als grote projecten het Noordzeepark te Ouddorp en Noordzee Résidence Cadzand-Bad worden genoemd, evenals diverse projecten voor woningbouwverenigingen en zorginstellingen, die niet alleen van keukens werden voorzien, maar waar – uiteraard met betrekking tot de keukenplaatsing – ook het bouwmanagement voor werd verzorgd.

Betaalbaar

"We houden niet van agressieve verkoopmanieren", zegt Wim, "maar we bieden klanten gewoon een vrijblijvende offerte en advies op maat, voor elk publiek, en alles even open en transparant. Bovendien onderscheiden wij ons ermee dat we betaalbare keukens leveren. Dat willen we ook bewust zo houden, zonder dat de kwaliteit minder is." Terwijl Wim dit zegt laat hij een keukenonderdeel zien waar hij momenteel aan werkt. "Dit is de meest duurzame spaanplaatsoort die je voor keukens gebruiken kunt", zegt hij, "volledig waterbestendig. Al zou deze keuken helemaal onder water komen te staan, het hout blijft gewoon goed".

Waterontharder

Veel waarde hecht Wim aan een waterontharder in huis en die levert hij dan ook. "Zo'n investering heb je met vier jaar terugverdiend. Je apparatuur – van cv-ketel tot (vaat)wasmachine, boiler of koffiezetapparaat – gaat jaren langer mee. Van wasmiddel hoef je maar een kwart te gebruiken van wat je anders verbruikt, je hebt nergens meer kalkaanslag, je wasgoed gaat langer mee en houdt z'n kleur, zelfs je huid en je haar varen er wel bij." Wim levert waterontharders met de nieuwste technologie, met het laagste zout- en spoelwaterverbruik en met 15 jaar volledige garantie (voor meer informatie zie www.witgoedzeeland.nl).

De showroom van Zeelandkeukens.nl is gevestigd, onder één dak met Witgoed Zeeland, aan Kerkweg 13 te Kerkwerve, tel. 0111-407926. Dit nummer kan tevens worden gebeld in geval van storingen. Zie voor meer informatie www.zeelandkeukens.nl.