Jean-Paul Scheurleer en zijn rechterhand Linda Vroegindeweij van Wonen op Flakkee.
Jean-Paul Scheurleer en zijn rechterhand Linda Vroegindeweij van Wonen op Flakkee. Foto:

'Boeien, bloeien en groeien'

De zaadjes van Wonen op Flakkee zijn anno 2010 in de bodem gestopt. Te midden van de economische crisis ging Wonen op Flakkee van start. De uitdaging, projectontwikkeling in een dalende woningmarkt, leidde uiteindelijk tot groei en bloei. Nu, 2015, is het bedrijf van Jean-Paul Scheurleer en zijn compagnon Cees Mourik tot volle wasdom gekomen. Wonen op Flakkee floreert. Jean-Paul vertelt erover.

"Wonen op Flakkee vindt haar oorsprong in het kopen van woningen, om deze vervolgens te renoveren, met gevoel voor historie en behoud van originele elementen. Tegelijkertijd geven we hiermee een kwaliteitsinjectie in de woonomgeving. Op dit moment realiseren we bijvoorbeeld in een pakhuis (een voormalige sportschool) aan de Vissersdijk te Middelharnis twee unieke woonvormen. Het pakhuis heeft de uitstraling van vroeger, en de gemakken en luxe van nu. Zoals een lift en elektrisch bedienbare dakramen."

Horizon verbreed

"Echter", vervolgt Scheurleer, "Wonen op Flakkee heeft haar horizon verbreed met projectontwikkeling. Het is namelijk gebleken dat er een grote vraag is naar authentieke woningen, maar dan nieuw gebouwd, voorzien van hedendaags comfort. Veel van onze projecten hebben een knipoog naar het verleden. Een prachtig voorbeeld hiervan is het project Havenkwartier. De woningen die hier stonden waren al twintig jaar dichtgetimmerd. Hier realiseren we nu twaalf schitterende woningen, passend in het straatbeeld bij de haven van Middelharnis. Van dit project is al 90 procent verkocht."

"Een ander voorbeeld waar wij als Wonen op Flakkee heel trots op zijn, is het project Havenkade. Dit project zal een prachtige entree worden aan de jachthaven van Middelharnis. Wij realiseren hier een wijk met appartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande woningen. De wijk zal gekenmerkt worden door nautische en kleurrijke elementen, die zo passend zijn voor de ligging van het project. Ook hiermee geven we Middelharnis een boost."

"Uiteraard realiseren we ook projecten waarbij het dienen van een bepaalde doelgroep voorop staat. Bijvoorbeeld starters of senioren. Bij deze realisaties leveren we maatwerk, te denken valt aan betaalbaarheid, woonwensen, afwerking en een zo effectief mogelijk ingedeelde woning en woonwijk. Op dit moment zijn we bezig met een dergelijk project in een van onze dorpskernen, waarvan u binnenkort meer zult vernemen. Naast deze fantastische projecten op Goeree Overflakkee, ligt onze focus niet alleen op dit mooie eiland. Op dit moment zijn wij druk doende met een groot nieuwbouwproject in het midden van Nederland."

Samenspel

Ontwikkelen doe je niet alleen, geeft Scheurleer aan. "Het is een samenspel met de gemeente, de makelaar en de projectontwikkelaar, maar vooral met de consument. Luisteren naar de consument is het belangrijkst. We verdiepen ons in de wensen en de vraag. Deze vraaggerichte manier van ontwikkelen, leidt tot de meest effectieve realisaties." In 2013 zette Wonen op Flakkee het gelijknamige magazine op, met als doel de samenwerking met genoemde partijen te intensiveren.

Volgens Scheurleer ziet de toekomst er goed uit op Goeree-Overflakkee. "De bevolking stijgt licht, dus er blijft behoefte aan woningen. Onze focus ligt daarbij op de grote dorpskernen, maar we verliezen de andere dorpen, waar het moeilijk is om het inwonertal en de voorzieningen op peil te houden, zeker niet uit het oog. Boeien, bloeien en groeien, dat is waar het om draait."