Afbeelding
Foto: Martijn de Bonte

Lekker gezond op

maandag tot vrijdag…

De goede voornemens zijn misschien weer een beetje op een laag pitje of zelfs in de koelkast gezet? Haal alles weer uit de (koel) kast, zet de pitten aan en maak wat lekkers. Want gezond is lekker! Toch?

Simpele sushi voor thuis

Hou je van sushi maar is het rollen ervan je te ingewikkeld of teveel werk? Dan is dit gerecht een uitkomst. Maak snel en eenvoudig je eigen sushi gerecht! Met de sushibowl kun je eindeloos variëren, bijvoorbeeld met omelet, tonijn, biozalm of tofu, maar ook met groenten als radijsjes, selderij of bosuitjes. Kook eenvoudig de rijst zoals op de verpakking staat, snij alle ingrediënten in blokjes of staafjes en doe dit in de kom. Serveer met sojasaus en wasabi.

Gevonden op de website www.pieceofmake.nl

Tip van Sjef van Eibaar in Den Bommel

EET GERUST DAGELIJKS LEKKERE VRIJE UITLOOP EITJES!

"Eieren zijn bommetjes geconcentreerde voedingsstoffen en waarschijnlijk niet zo slecht voor je cholesterol als je dacht. Eieren zijn gezond. Van eieren word je niet dik. Een gemiddeld gekookt ei bevat maar 75 kcal. Eieren bevatten antioxidanten, die ouderdomsgebonden oogziektes kunnen tegengaan. Eieren zijn rijk aan alle essentiële aminozuren. Bovendien zijn eieren een bron van biologische, hoogwaardige eiwitten. Tot slot bevatten eieren nuttige stoffen als ijzer, choline, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D. Het idee dat veel eieren eten slecht is voor je cholesterolgehalte, is niet helemaal waar. Studies hebben uitgewezen dat eieren het LDL cholesterol verlagen en het HDL (goede cholesterol) verhogen."

Kookschrift: het dagboek van de kok

Alle kooktips van oma, je lekkerste zelfgemaakte smoothies en uitgeknipte recepten schrijf en plak je nu in dit handige blauwe kookschrift ( € 14,95, Dille & Kamille). Met ringband en 6 tabbladen voor soepen en voorgerechten, vlees & gevogelte, vis groentegerechten, nagerechten en diverse.

Dille & Kamille, www.dille-kamille.com (ook webwinkel)

Afbeelding
Afbeelding