De overeenkomst is getekend. Leerlingen, begeleiders, Pieter Brandwijk (met document in handen) en links en rechts van hem de directeuren Marco en Pieter Wielhouwer zijn er zichtbaar mee in hun schik. Foto: Hans Villerius
De overeenkomst is getekend. Leerlingen, begeleiders, Pieter Brandwijk (met document in handen) en links en rechts van hem de directeuren Marco en Pieter Wielhouwer zijn er zichtbaar mee in hun schik. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

CSG Prins Maurits en Aannemersbedrijf Wielhouwer gaan samenwerking aan

MIDDELHARNIS – In het creëren van praktijkonderwijs met een realistische context heeft de Prins Mauritsscholengemeenschap te Middelharnis weer een stap gezet. Afgelopen woensdag ondertekenden de school en Aannemersbedrijf Wielhouwer een contract, waarmee een in de praktijk al bestaande samenwerking werd geformaliseerd.

Door Hans Villerius

Aannemersbedrijf Wielhouwer verricht voor Woongoed GO renovatiewerk in mutatiewoningen. Woningen die een andere huurder krijgen, worden zowel buiten als vanbinnen eerst opgeknapt. Een breed palet aan werkzaamheden, waarbij aannemersbedrijf Wielhouwer tekent voor de uitvoering ervan. Op Goeree-Overflakkee is de Prins Maurits scholengemeenschap verantwoordelijk voor het PraktijkOnderwijs. In dat kader werkt de school al langere tijd samen met meerdere organisaties en bedrijven, waar leerlingen aan de slag kunnen om in de praktijk zowel vakvaardigheden als werknemersvaardigheden aan te leren. Zo ook met Woongoed GO, waarvoor PrO leerlingen in de sector Techniek onder begeleiding van aannemersbedrijf Wielhouwer allerhande werkzaamheden uitvoeren in de mutatiewoningen, van behang krabben tot betonstorten, van het aanbrengen van rachels, gipsplaten en vloerplinten tot stukadoorswerk toe. En dat gaat heel goed, gaf van Nico Groen aan, die namens het aannemersbedrijf de leerlingen coacht en de nodige handigheidjes en fijne kneepjes bijbrengt. Een samenwerkingsovereenkomst tussen Woongoed GO en de PM was er al wel, maar met aannemersbedrijf Wielhouwer nog niet. Sinds woensdagmorgen echter wel. In aanwezigheid van de PrO leerlingen ondertekenden Pieter Brandwijk namens de PM en Marco Wielhouwer namens het aannemersbedrijf de samenwerkingsovereenkomst, zodat naast de samenwerking met Woongoed GO nu ook die met aannemersbedrijf Wielhouwer gedocumenteerd is vastgelegd en de leerlingen ook hier formeel hun leerdoelen kunnen behalen.
Bij die gelegenheid gaf Marco Wielhouwer aan dat zijn bedrijf graag iets wil betekenen voor het onderwijs. "Het is belangrijk om met en van elkaar te leren, niet alleen voor wat betreft het werken in de bouw maar ook in het leren samenwerken met elkaar, want dat is in de bouw onmisbaar! Aannemer én leerlingen zijn nu gezamenlijk verantwoordelijk voor de oplevering van de woningen aan Woongoed GO. Daarbij staan kwaliteit én een tevreden klant altijd op nummer één!"